EU-valget: Hvordan etnisk stemmegivning splitter Frankrikes ungdom
Bildmontage: Heimatkurier | Bilder: Midjourney

EU-valget: Etnisk stemmegivning splitter Frankrikes ungdom

En undersøkelse viser at både den franske venstresiden og Le Pen er sterkest blant unge og førstegangsvelgere. Hele 31 prosent av de mellom 18 til 24 år ga sin stemme til La France Insoumise, et migrasjons- og islamvennlig parti. Tallene vitner om en dyp splittelse etter etniske skillelinjer.

Instituttet IPSOS publiserte mandag tallene som viser at 31 prosent av de yngste velgerne stemte på La France Insoumise (LFI), 26 prosent på Rassemblement National (RN), langt bak fulgte de franske Grønne med 10 prosent. Partiet Reconquête (R!) til Eric Zemmour, som vakte oppsikt med sin valgkamp med fokus på remigrasjon, fikk bare 2 prosent. President Emmanuel Macrons parti Renaissance mottok 8 prosent av stemmene.

Store forskjeller fra sluttresultatet

Det bemerkelsesverdige er at mindre enn 10 prosent av alle franske stemmeberettigede valgte den sterkt proislamske og migrasjonsvennlige LFI. I motsetning til valgseirende RN, som endte på cirka 31,4 prosent og dermed klarte å hente inn større støtte blant eldre velgersegmenter, samt R! som endte med 5,5 prosent. President Macrons parti, Renaissance fikk 14,6 prosent.

Les også: Frankrike og etniske valg

Årsaken til LFIs sterke resultat blant de unge er åpenbar: Frankrikes ungdom er sterkt preget av en høyere innvandrerandel; et resultat av erstatningsmigrasjon og -fødsler. Etniske og religiøse interesser står i fokus, og LFI representerer hovedsakelig innvandrere og muslimer.

Skrekken ved etnisk stemmegivning

Som tidligere studier har vist, finnes det nå en klar skillelinje mellom partier som tjener interessene til Frankrike og dets folk, og de som ser på den massive tilstrømningen av fremmedkulturelle migranter, ofte fra muslimske land, som en ny velgergruppe.

Befolkningsutskiftningen er mest fremtredende blant de yngre årskullene, resultatene fra EU-valget er derfor langt fra overraskende, men gir muligens en forsmak på politiske maktblokker ved fremtidige valg.

Mens unge etnisk franske i økende grad støtter partier som krever mindre innvandring pga bekymring for sin sikkerhet og fremtid, vil franske statsborgere med innvandrerbakgrunn i enda større grad støtte migrationsvennlige politikere som importerer et nytt velgergrunnlag.

Kilde: Heimatkurier.at.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Illustrasjonsfoto. Skjermbilde fra Youtube. Marine Le Pen og Jordan Bardella.

I Frankrike er RN den avgjørende faktoren

I alle betydninger av ordet ...
Alternativ for Sverige oppnår sitt nest beste valgresultat

Alternativ for Sverige oppnår sitt nest beste valgresultat

Når valgmyndighetene har talt opp alle stemmene fra samtlige valgkretser,