Frankrike og etniske valg
Frankrike og etniske valg

Frankrike og etniske valg

Befolkningsutskiftningen merkes allerede ved valgurnene i en rekke land i Europa. Venstreorienterte tenketanker erkjente potensialet til migrantstemmene for over ti år siden. I dag drar spesielt det venstreorienterte partiet nytte av dette, men også den liberalprogressive Macron har fått støtte fra muslimske velgere.

Observatoriet for immigrasjon og demografi publiserte i desember 2022, altså omtrent et halvt år etter det franske presidentvalget, en artikkel med tittelen: “Mélenchon og migrantvalget: Terra Novas triumf?” Da sjokkerte den venstreorienterte kandidaten Jean-Luc Mélenchon med et sterkt resultat i første valgomgang, en strategi som baserte seg på en målrettet appell til innvandrerbefolkningen i Frankrike. Han klarte å oppnå omtrent 22 prosent av stemmene, rett bak Marine Le Pen fra det høyreorienterte Nasjonal Samling (tidligere Front Nasjonal) på tredjeplass. Grunnlaget for hans relative suksess ble lagt av en tenketank ved navn Terra Nova.

Nye velgergrupper

I et notat fra 2011 beskrev det sosialdemokratisk orienterte instituttet den økende fremmedgjøringen av den klassiske arbeiderklassen fra det franske sosialistpartiet. I stedet anbefalte Terra Nova å bygge en ny “velgerkoalisjon” som skulle forme “morgendagens Frankrike”: akademisk utdannede, unge og urbane velgere. Og spesielt “minoriteter fra typiske innvandrerkvarterer”. Ifølge sosiologen Vincent Tiberj er det en klar preferanse for venstreorienterte posisjoner blant disse gruppene: 80 til 90 prosent ser seg selv som venstreorienterte. Migranter av afroarabisk opprinnelse er spesielt fremtredende, og tendensen til å helle mot venstre øker enda mer i andre generasjon.

Les også: Vi minnes Dominique Venner: Tok livet av seg for å vekke det franske folk

Demografi og valgresultater

Den økende innvandringen siden midten av 90-tallet og den høyere fødselsraten blant erstatningsmigrantene spiller en stor rolle. Mellom 1998 og 2018 økte antallet barn med minst én utenlandsk forelder med 63,6 prosent, og med 43 prosent hvis begge foreldrene er migranter. Samtidig sank antallet fødsler med to franske foreldre med 13,7 prosent. Følgene av dette kan også sees i Storbritannia: 64 prosent av svarte og etniske minoriteter stemte i 2019 på det britiske arbeiderpartiet, The Labour Party. Noe som er dobbelt så mye som det totale resultatet på 32 prosent. Tilsvarende stemte mindre enn halvparten av dem (20 prosent) på det konservative partiet, ofte omtalt som Tory Party. (43,6 prosent totalt).

Venstreorientert politikk tiltrekker innvandrere

At migranter stemmer på venstreorienterte partier er en direkte følge av valgløfter om mer innvandring og innrømmelser av kulturelle særegenheter for nyankomne borgere. Kjernen i dette er den “sentrale strategien”, som gjennom en verdidebatt forener de forskjellige sosioøkonomiske og kulturelle verdiene til den nye velgergruppen og dermed skaper en ny nasjonal identitet. Kort sagt, med samfunnseksperimentet med erstatningsmigrasjon og befolkningsutskiftning skal en hel nasjon transformeres. Belønningen for dette er “500.000 til 750.000 nye velgere i Frankrike, som blir naturalisert mellom 2007 og 2012 og kan være med å bestemme ved neste presidentvalg”, ifølge Terra Nova i 2011.

Muslimske velgere skeptiske til høyresiden

Mer enn ti år senere har fokuset skiftet fra det sosialistiske partiet til “Union populaire” under Jean-Luc Mélenchon. Offensiv krav om “anerkjennelse av alle arbeidere uten oppholdstillatelse, automatisk familiegjenforening, straffrihet for ulovlig opphold og enklere tilgang til fransk statsborgerskap” finnes i programmet til den venstreorienterte partiallianse. Ifølge meningsmålingsinstituttet IFOP ga 69 prosent av muslimske velgere sin stemme til Mélenchon i første presidentvalgomgang.

Les også: Kampen om høyresiden: Vil Reconquête overskygge Rassemblement National i Frankrikes valg til Europaparlamentet?

Jo flere migrantbarn, desto flere velgere for Mélenchon

Undersøkelsen av valgresultatene i innvandrer-distrikter i byer som Paris og Marseille viser en sterk korrelasjon. Data fra instituttet INSEE / France Stratégie viser eksempler på at andelen ikke-europeiske migranter mellom 0 og 18 år samsvarer med valgresultatet til Mélenchon. I Gournay-sur-Marne, hvor det i 2017 bare bodde 18 prosent ikke-europeiske blant aldersgruppen mellom 0 og 18 år, fikk politikeren under 20 prosent av stemmene. I Rosny-sous-Bois, et distrikt med 46 prosent migranter i aldersgruppen, fikk han 39 prosent av stemmene, og i Courneuve med 75 prosent ikke-europeiske barn mellom 0 og 18 år økte stemmeandelen til 64 prosent.

Kappløp til remigrasjon

Den demografiske dynamikken vil gjøre det vanskeligere for fremtidige høyreorienterte partier og politikere. Den eneste løsningen for høyresiden skape en reell politisk vending mot å avslutte masseinnvandringen og en konsekvent remigrasjonspolitikk. Neste presidentvalg i Frankrike er om tre år. Mens muslimer taktisk stemmer for sine interesser, gjør europeere det altfor sjelden. I kappløpet mellom befolkningsutskiftning og remigrasjon kan ingen tid gå tapt.

Kilde: Heimatkurier.at.

– Slumsete av NRK 
Forige innlegg

– Slumsete av NRK 

«Ytringsfriheten er død!» Nederlandske konservative bekrefter tiltale for online kritikk av masseinnvandring
Neste innlegg

«Ytringsfriheten er død!» Nederlandske konservative bekrefter tiltale for online kritikk av masseinnvandring

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Foto: Pro-Palestina aktivister tok seg inn i Arendal bystyre. Fotograf: Maurith Julie Fagerland.

Pro-Palestina aktivister stormet bystyret: Fikk gjennomslag for boikott av israelske varer

Partiet Rødt initierte demonstrasjon inne i Arendal bystyret - kommunestyrerepresentanter
Snik-EUismen må stoppes

Snik-EUismen må stoppes

"Jeg oppfordrer derfor alle nordmenn til å arbeide for å