Bildmontage: Heimatkurier | Migrant: Midjourney | Infografik: Twitter.com - @Livrenoirmedia
Bildmontage: Heimatkurier | Migrant: Midjourney | Infografik: Twitter.com - @Livrenoirmedia

Muslimske velgere i Frankrike: 71 prosent stemmer på venstreorienterte partier

En nylig publisert undersøkelse avslører hva Frankrikes muslimske befolkning har tenkt å stemme ved EU-valget. Kommunistiske, grønne og venstreorienterte partier får et ekstremt stort flertall, mens høyreorienterte partier forblir marginale. En studie fra 2022 viste allerede det økende antallet muslimske velgere og det voksende potensialet for etniske stemmeblokker.

Den representative undersøkelsen, utført av Harris Interactive m.fl., viser en klar tendens til at muslimer foretrekker venstreorienterte til venstreradikale partier. Mest populær er EU-listen til La France insoumise (LFI), det sterkeste venstrepopulistiske til venstreislamske partiet under Jean-Luc Mélenchon. Hele 38 prosent av muslimene har til hensikt å stemme på dette partiet. Sosialistpartiet (14 prosent), De grønne (8 prosent), kommunistene (6 prosent) og trotskistene (5 prosent) følger et stykke bak. “Sentrumspartiene”, som til syvende og sist alltid underkaster seg venstresidens paradigmer, kommer inn med 6 prosent (president Macrons renessanseparti) og 5 prosent (Republikanerne).

Befolkningsutskiftning og venstreorientert politikk

Det faktum at migranter og muslimske befolkningsgrupper stemmer spesifikt på venstreorienterte partier i vertslandet, har allerede kommet til uttrykk i en tidligere studie. Jean-Luc Mélenchon og hans LFI er særlig klar over dette, og de retter seg spesifikt mot den muslimske velgerblokken. De ser seg selv som representanter for deres interesser og tjener beviselig på at en by eller kommune blir mer utenlandsk. Sentrumspartier som gir avkall på sentrale høyrekrav eller avviser viktige begreper som “remigrasjon” for å score poeng hos den innvandrer-muslimske velgerblokken, blir skuffet. Marine Le Pens parti (RN), som åpent avviste begrepet “remigrasjon” i en pinlig strid med AfD, må nøye seg med 5 prosent av de muslimske velgerne. Zemmours Reconquête kom inn med 1 prosent.

Utenlandske velgere – utenlandske interesser

På spørsmål om hvilke saker som er viktigst for muslimske velgere i Frankrike, kommer “situasjonen i Gaza og Israel” på fjerdeplass. Nøyaktig en fjerdedel av disse erstatningsmigrantene er, forståelig nok, interessert i det som skjer i hjemlandet. Konflikten i Midtøsten, som er helt sekundær for europeerne, bringes hit av økende islamisering, og tvinger partier som er avhengige av muslimske migrantvelgere, til å vise farge i en ikke-europeisk konflikt. Lokalbefolkningens interesser og problemer kommer stadig mer i bakgrunnen, med mindre situasjonen endrer seg som følge av vellykkede tiltak for tilbakevandring.

kritiserer Vesten for å ikke gi Ukraina nok våpen til å vinne.
Forige innlegg

DW: Zelenskyj tordner mot Vesten mens Russland bombarderer Kharkiv

judas
Neste innlegg

Norge gis bort i bøtter og spann!

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Øyvind Thuestad: Hva er årsaken til voldsbølgen?

Øyvind Thuestad: Hva er årsaken til voldsbølgen?

"Dårlig forebygging", ifølge Barneombudet.
Trump lover den største deportasjonen i USAs historie: – Vi har ikke noe valg

Trump lover den største deportasjonen i USAs historie: – Vi har ikke noe valg

Trump kritiserte Joe Bidens innvandringspolitikk.