[DIREKTESENDING] Demonstrasjoner mot Le Pen og hennes parti i Frankrike
Foto: Demonstrasjoner i Frankrike. Skjermbilde fra Youtube.

[DIREKTESENDING] Demonstrasjoner mot Le Pen og hennes parti i Frankrike

Franske fagforeninger holder en stor protest i Paris, i lys av Nasjonal Samlings seier i europavalget og forventede seier i det ekstraordinære parlamentsvalget.

Flere hundre tusen mennesker har samlet seg i flere franske byer for å demonstrere mot det høyre-partiet Rassemblement National (norsk: Nasjonal Samling), melder Al Jazeera. Demonstrasjonene, som fant sted på lørdag, førte til flere sammenstøt mellom politi og demonstranter, hvor politiet flere steder brukte tåregass for å kontrollere folkemengdene.

Saken fortsetter under.

Bakgrunnen for protestene er president Emmanuel Macrons beslutning om å utlyse parlamentsvalg tidligere denne uken. Denne avgjørelsen kom etter at hans parti led et betydelig nederlag i EU-parlamentsvalget forrige søndag. Den plutselige kunngjøringen har skapt en bølge av uro og mobilisering blant venstresidens støttespillere og fagforeninger.

Les også: Ny meningsmåling i Frankrike: Le Pen leder over “islamovenstre”

Protestene på lørdag ble organisert etter oppfordring fra ulike fagforbund, foreninger og den nylig dannede koalisjonen “Ny populær front”. Koalisjonen består av flere partier på venstresiden som har gått sammen for å kjempe mot det de ser som en økende trussel fra ytre høyre i den kommende valgkampen.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.