EU-domstolen åpner døren for palestinere til Europa
Bilde: Midjourney.

EU-domstolen åpner døren for palestinere til Europa

Statsløse fra Gaza skal nå ha rett til opphold og forsørgelse i Europa. EU-domstolens avgjørelse kan tvinge medlemslandene til å ta imot enda flere asylsøkere fra utenfor Europa. Skal masseinnvandring lovfestes?

Tidligere kunne personer som oppholdt seg i de palestinske områdene, spesielt Gaza, motta støtte fra UNRWA, hjelpeorganet for palestinere. Etter den nylige eskaleringen i Midtøsten har EU-domstolen uttrykt tvil om denne beskyttelsen fortsatt kan garanteres. Ifølge en global tankegang kan palestinere under visse omstendigheter også ha krav på full forsørgelse i Europa. Dette melder den venstreorienterte nettavisen MiGAZIN, som spesialiserer seg på integrering og migrasjon.

Seks år gammel sak

Bakgrunnen for EU-domstolens beslutning torsdag var saken til en palestinsk mor med barn, som i 2018 reiste ulovlig inn i Bulgaria via flere sikre land og krevde anerkjennelse som flyktning. Hun var tidligere registrert som flyktning hos UNRWA, men hevdet at organet ikke lenger kunne gi tilstrekkelig beskyttelse. Til nå har flyktninger registrert hos UNRWA ikke kunnet kreve flyktningstatus i EU. Situasjonen i Midtøsten fikk imidlertid dommerne i EU-domstolen til å revurdere saken.

Les også: Salman Rushdie sier at et fritt Palestina vil være en “Taliban-lignende stat”

Ikke bare palestinere

Dette kan bli en presedenssak som bidrar til ytterligere svekkelse av de europeiske landenes selvbestemmelse. Hvorfor skulle en mangelfull flyktningbeskyttelse i Gaza være en grunn for asyl i EU? Nesten overalt i verden er levestandarden lavere enn i Europa, noe som for dommerne i EU-domstolen kan utgjør en urettferdighet. Dermed åpnes døren for masseinnvandring ytterligere.

Kilde: Heimatkurier.at.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Viktor Orbán: Det pågår en befolkningsutskifting i Europa

Viktor Orbán: Det pågår en befolkningsutskifting i Europa

"Det er en befolkningsutskifting i Europa, den europeiske befolkningen minker,
Polsk soldat stukket av ulovlig innvandrer døde på sykehus

Polsk soldat knivstukket av ulovlig innvandrer døde på sykehus

Soldater som avfyrer varselsskudd risikerer å bli arrestert av polsk