Stammekonflikt på Karmøy? - Se video fra det brutale knivdrapet her
Fotomontasje: Skjermbilder fra drapsvideo.

Stammekonflikt på Karmøy? – Se video av det brutale knivdrapet her

To utenlandske statsborgere involvert i rollen som drapsmann og offer.

Oppdatert 19. juni kl 13:03.

Les også: Er norsk lov annerledes på torsdag enn på mandag?

En mann i midten av 20-årene ble lørdag kveld funnet alvorlig skadet utenfor en bolig på Åkra. Til tross for rask utrykning fra både politi og helsepersonell, ble mannen erklært død kort tid senere. Politiet har startet etterforskning, og en utenlandsk mann er siktet for drap.

Dramatiske scener

Lørdag klokken 23.20 forlot ambulansen åstedet, og kort tid senere ankom krimteknikere som begynte sitt arbeid. Et telt ble satt opp utenfor boligene før midnatt, der kriminalteknikerne arbeidet med å sikre spor.

Selve drapshandlingen ble fanget på film og kan sees under. Det advares mot sterke inntrykk.

Saken fortsetter under.

Naboer forteller til Haugesunds Avis at det har vært flere uroligheter i området tidligere. Mange har vært bekymret for at noe alvorlig kunne skje. Flere av naboene har uttrykt frustrasjon over situasjonen og at de har følt seg utrygge.

Mann pågrepet og siktet

Rundt midnatt sendte politiet ut en pressemelding som ga flere detaljer om hendelsen:

“Klokken 20.34 mottok vi en melding fra AMK om en alvorlig voldshendelse på Åkra,” sier politiadvokat Fredrik Martin Soma. “Da vi ankom stedet, fant vi en mann alvorlig skadet, og han ble kort tid senere erklært død av lege på stedet.”

En mann i 20-årene ble pågrepet i nærheten av åstedet og er nå siktet for drap. Avdøde, som er utenlandsk og i midten av 20-årene, er foreløpig ikke formelt identifisert. Politiet arbeider med å varsle pårørende i utlandet, ifølge innsatsleder Hans Christian Dahl.

Les også: Politiet etterlyser barnevoldtektsmannen Abdu Alkareem – på rømmen fra norsk fengsel

Siktede nekter å la seg avhøre

Den siktede har valgt å ikke la seg avhøre og har dermed heller ikke tatt stilling til spørsmålet om skyld. Ifølge hans advokat blir han fremstilt for varetektsfengsling mandag, en beslutning han har samtykket til.

“Vi regner med at det vil bli en rettspsykiatrisk vurdering av klienten min,” sier advokaten til Haugesunds Avis.

Uro i nabolaget

Haugesunds Avis har snakket med flere naboer som beskriver området som preget av uro og bråk, spesielt rundt enkelte av boligene. De uttrykker bekymring for at eldre beboere må bo tett på yngre personer med rus- og psykiatriproblemer.

“Vi har tatt opp dette gang på gang. Kommunen bør ikke ha eldre boende tett på personer med utfordringer med rus og psykiatri,” sier en av naboene til avisen.

Politiet fortsetter nå den tekniske og taktiske etterforskningen av saken for å få et klarere bilde av hendelsesforløpet og motivet bak drapet.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.