Leder av Soros-støttet NGO feirer massiv €200 millioner EU-dom mot Ungarn
Illustrasjonsbilde.

Leder av Soros-støttet NGO feirer massiv 2,3 milliarder EU-dom mot Ungarn

Knaus er medgründer av en Soros-finansiert europeisk liberal tankesmie.

Bare noen få timer etter at Den europeiske domstolens beslutning som fordømmer og straffer Ungarn ble kunngjort, feiret lederen av en NGO støttet av betydelig finansiering fra milliardær-oligarken George Soros dommen mot Ungarn fra EUs øverste domstol. Den europeiske unions domstol (ECJ), som ilagte Ungarn en massiv bot på €200 millioner (NOK 2,3 milliarder) for å beskytte sine grenser mot ulovlig innvandring, truer også med en tilleggstraff på €1 million (NOK 11,5 millioner) om dagen dersom Ungarn fortsetter å begrense asyltilgangen for migranter.

Lederen for European Stability Initiative (ESI), Gerald Knaus, ønsket beslutningen velkommen med et innlegg på X (tidligere Twitter), hvor han kalte det en “historisk” avgjørelse.

ESI oppgir Open Society Foundation (OSF) som en “stor kjernefinansierer,” med OSF som den primære stiftelsen for milliardær-oligarken George Soros, som er dømt for innsidehandel og kjent for sine spekulative veddemål som “knakk Bank of England.” Soros har lenge oppfordret EU til å straffe Ungarn med økonomiske sanksjoner og gjøre Ungarn til en “testcase,” et grep som vil etterlate Ungarn i en vanskelig situasjon med å betale pensjoner, støtte skoler og finansiere sykehus.

ESI har nære bånd til Soros, og den østerrikske samfunnsviteren som leder organisasjonen har tilgang til alle de store europeiske institusjonene. ESI produserer også såkalte skyggerapporter, dvs. bakgrunnsmateriale ment å påvirke det politiske systemet i Brussel. Knaus er også hjemme i mediene, hvor han påvirker redaksjonene i den globale pressen, som regelmessig kritiserer Ungarn.

Som flere medier nylig rapporterte, i en avgjørelse offentliggjort på torsdag, beordret Den europeiske unions domstol Ungarn til å betale cirka HUF 80 milliarder (ca. €200 millioner) for brudd på EU-lovgivning om blant annet prosedyrer for å gi internasjonal beskyttelse og returnere statsborgere fra ikke-EU-land som oppholder seg ulovlig i EU.

Domstolen i Luxembourg beordret også Ungarn til å betale en straff på €1 million for hver dag med forsinkelse i å oppfylle reglene, da domstolen mener at Ungarn ikke har oppfylt domstolens forventninger i en avgjørelse fra 2020.

Les også: Ungarns statsminister Orbán hyller EU-valgseieren som et mandat for fred og mot innvandring

Orbán har reagert på avgjørelsen og sagt:

“George Soros’ domstol fattet denne avgjørelsen. Det er velkjent at Den europeiske union, Brussel-boblen, som vi kaller det, er full av folk fra George Soros. Dette gjelder for EU-parlamentet, kommisjonen og rettsvesenet. Soros har en plan, han har annonsert den, han har aldri skjult den, han skrev den selv, han satte sin signatur på den, den har blitt publisert. Han har en plan om å ta imot en million migranter i året, hvis EU ikke har pengene, vil han låne dem til dem, og han har en plan om å endre det tradisjonelle bildet av det europeiske kontinentet, som er kristent og europeisk, og gjøre Europa til et blandet kontinent, et kontinent med en blandet befolkning. Det er greit om den hvite mannen og den europeiske mannen blir færre, og en annen type menneske vil komme fra et annet sted. Dette er essensen av Soros-planen. I går var den første som ønsket domstolens beslutning velkommen George Soros’ fremste mann i Brussel.”

Den ungarske regjeringen har siden sagt at de vil nekte å betale boten; imidlertid kan pengene bli trukket fra Ungarns EU-budsjett. Ungarske tjenestemenn sier at halvparten av de lovede koesjonsmidlene allerede har blitt utbetalt, men juridiske kamper er sannsynligvis i vente. Den ungarske regjeringen er i en tydelig ulempe på EU-nivå, med de fleste av domstolene som åpent opererer mot Orbán og andre konservative regjeringer.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Ungarns statsminister Orbán hyller EU-valgseieren som et mandat for fred og mot innvandring

Ungarns statsminister Orbán hyller EU-valgseieren som et mandat for fred og mot innvandring

"Vi har slått den gamle opposisjonen og nå har vi

Ungarn: Kinas brohode i Europa

Orbán-regjeringens "Åpning mot øst"-strategi knytter Kina og Ungarn tettere sammen.