Farage: Vesten og NATO har skyld i Russlands invasjon av Ukraina
Bilde fra video.

Farage: Vesten og NATO har skyld i Russlands invasjon av Ukraina

Nigel Farage har gjentatt at han mener Vesten og NATO har skyld i Russlands invasjon av Ukraina.

Dette kom frem da han bekreftet at han i 2014 sa at han “beundret” Vladimir Putin som statsmann.

Reform UK-lederen ble spurt om krigen i Ukraina under et intervju med BBCs Nick Robinson. På spørsmål om Russlands invasjon i 2022, sa Farage at han, siden Berlinmurens fall, har advart om en krig i Ukraina på grunn av NATOs og EUs stadige utvidelse østover.

Farage mener dette ga Putin en grunn til å fortelle det russiske folket at “de kommer for oss igjen”, og til å gå til krig. Reform-lederen bekreftet sin tro på at Vesten provoserte konflikten, men sa samtidig at det selvfølgelig var den russiske presidentens skyld.

Tidligere uttalelser fra Farage om Putin ble også tatt opp. Han ble spurt om sine kommentarer fra 2014, der han sa at Putin var den statsmannen han beundret mest. Farage sa da: “at han mislikte den russiske lederen, men jeg beundret ham som en politisk operatør, fordi han har klart å ta kontroll over landet”.

Farage utdypet: “Dette er tull, fordi du kan velge hvilken som helst figur, nåværende eller historisk, og si at de hadde gode sider. Og hvis du sa, ‘vel, de var veldig talentfulle på ett område’, så er du plutselig deres største tilhenger.”

Konservative kandidater, som kanskje føler trusselen fra Reform UK i meningsmålingene, var raske til å fordømme Reform UK-lederen.

Innenriksminister, James Cleverly, sa at Farage “gjentok Putins avskyelige rettferdiggjørelse for den brutale invasjonen av Ukraina”.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Nigel Farage innvalgt til parlamentet for Reform UK

Nigel Farage innvalgt til parlamentet for Reform UK

De konservative gjør det svakeste valget siden partiet ble grunnlagt
Fanger til fronten: Ukraina følger Russlands eksempel

Fanger til fronten: Ukraina følger Russlands eksempel

Fengselsrekruttering i Ukraina: 2,800 innsatte slutter seg til Hæren.