Kan påvirke valget i Frankrike – 12 år gammel jødisk jente gruppevoldtatt og tvangskonvertert til islam
Foto: KI-generert illustrasjonsbilde.

Kan påvirke valget i Frankrike – 12 år gammel jødisk jente gruppevoldtatt og tvangskonvertert til islam

Antisemittisk gruppevoldtekt sjokkerer Frankrike under valgkamp sluttspurt.

Gruppevoldtekten av en 12 år gammel jødisk jente har sendt sjokkbølger gjennom Frankrike og satt bekymringer om fremveksten av islam i fokus før parlamentsvalget, som avholdes 30. juni og 7. juli. 

Politikere fra hele spekteret har uttalt seg om det brutale angrepet, med Frankrikes president Emmanuel Macron som fordømmer en “pest av antisemittisme” som han sier sprer seg i franske skoler. Høyreledere legger skylden på venstresiden for å ikke ta antisemittisme alvorlig nok.

Statsadvokatens kontor i Nanterre kunngjorde onsdag at de har startet en etterforskning av gruppevoldtekt av en mindreårig, etter å ha mottatt “rapporter fra en 12 år gammel jente” om hendelsen 15. juni.

Les også: Utlendinger sto bak 77% av oppklarte voldtektssaker i Paris i 2023

Tre gutter, i alderen 12 og 13, har blitt tatt i forvaring, uttalte statsadvokaten.

Om jenta ble målrettet på grunn av sin religion er en del av etterforskningen. To av guttene etterforskes for gjengvoldtekt av en mindreårig, gruppevold mot en mindreårig på grunn av religion, dødstrusler og fornærmelse på grunn av religion, ifølge statsadvokatens uttalelse. Dette melder CNN.

Den tredje gutten har blitt plassert under “assistert vitne”-status i forbindelse med den påståtte voldtekten, la statsadvokaten til.

Angrepet fant sted da jenta prøvde å komme seg hjem etter å ha møtt en venn. To gutter nærmet seg henne og forsøkte å blokkere veien utenfor huset hennes. Etter at en tredje gutt ankom, begynte gruppen å fysisk angripe jenta og komme med antisemittiske fornærmelser mot henne, rapporterte BFMTV.

Jenta mottok flere dødstrusler under angrepet og en av guttene kalte henne en “skitten jøde,” ifølge rapporten fra BFMTV. Ouest-France rapporterer at guttene skal ha tvunget seg på jenta, inkludert analsex og oralsex.

Les også: Hva skjer i Frankrike? spør VG

Antisemittiske hendelser har økt med 284 % i Frankrike mellom 2022 og 2023, ifølge data fra det franske innenriksdepartementet. I 2023 utgjorde antisemittiske handlinger 60 % av alle antireligiøse handlinger, sammenlignet med 26 % i 2022, sa Frankrikes innenriksminister Gerald Darmanin til det franske senatet tidligere i år.

Økende debatt om islamistisk terror

Hendelsen har utløst en intens politisk debatt om hva politikere har beskrevet som et spirende antisemittismeproblem i Frankrike knyttet til Israels krig i Gaza.

På onsdag lovet Jordan Bardella, høyrepolitikeren som håper seire for sitt parti, Nasjonal Samling, i de kommende valgene, å bekjempe antisemittisme hvis han blir valgt om tre uker. “Siden 7. oktober har en atmosfære av antisemittisme spredt seg og utviklet seg på en ekstremt bekymringsfull måte i vårt land, som vi må bekjempe,” sa Bardella til journalister.

Les også: Ny meningsmåling i Frankrike: Le Pen leder over “islamovenstre”

Bardellas partikollega Marine Le Pen, sa i et innlegg på X at angrepet opprørte medlemmene av hennes parti, og fremhevet økningen i antisemittiske hendelser over hele landet.

Le Pen sa at den nylige økningen i kjølvannet av Israel-Hamas-krigen avslører en bekymringsfull “stigmatisering” av jøder som “alle bør være fullstendig klar over” når de går til valgurnene 30. juni og 7. juli.

Saken fortsetter under.

Kritikk mot ytre venstre

Frankrikes statsminister Gabriel Attal beskrev hendelsen som “avskyelig” og rettet direkte kritikk mot sin venstreorienterte politiske motstander, Jean-Luc Melenchon, som han anklaget for tidligere å ha bagatellisert alvoret i antisemittismen i Frankrike ved å beskrive det som et “residualt” problem.

Politikere i Frankrike har et “ansvar” for å sørge for at antisemittisk retorikk ikke blir “trivialisert,” sa Attal i et intervju med TF1 Info onsdag, og advarte om at hvis det trivialisert kan det føre unge mennesker i særdeleshet til “det verste.”

Les også: [VIDEO] Le Pen lover å utvise islamister og stenge radikale moskeer

Tvangskonvertert til Islam

I et intervju med Le Parisien forteller jentas foreldre at deres datter nå sliter med å få sove, og har hyppige mareritt.

– De fikk henne til å sverge til Allah om ikke å fortelle noe til foreldrene eller politiet. De ba henne til og med konvertere til Islam, forteller moren.

Faren ser på voldtektssaken som et symptom på en «kollektiv sosial fiasko» i kampen mot antisemittisme og ekstrem vold.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Hva gjør antirasistene for pengene de får av fellesskapet?

Hva gjør antirasistene for pengene de får av fellesskapet?

Jødehatet flommer stolt i Aldri mer-folkets gater igjen og hvor