Utlendinger sto bak 77% av oppklarte voldtektssaker i Paris i 2023
Illustrasjonsbilde. Fire arabiske menn. Offentlig eiendom.

Utlendinger sto bak 77% av oppklarte voldtektssaker i Paris i 2023

Fagforeningsleder bekymret for sikkerheten til besøkende under sommer-OL.

Med de etterlengtede Sommer-OL rett rundt hjørnet, og med Macrons upopulære regjering som strever både med å sikre internasjonale gjesters sikkerhet og skjule Paris’ synlige forfall, viser nye kriminalitetsstatistikker hovedstaden i et mindre flatterende lys og stiller spørsmål ved myndighetenes evne til å beskytte kvinner.

Tall fra Paris Politihovedkvarter viser at 77% av voldtektssakene som ble oppklart i hovedstaden i 2023, var begått av personer uten fransk pass. De fleste av disse seksuelle forbrytelsene skjedde i og rundt turistområder som Champs de Mars, som snart vil være fylt med besøkende til lekene.

Den franske kringkasteren Europe 1, som har sett rapporten fra Paris Politihovedkvarter, rapporterer at 97 voldtekter ble registrert i Paris i 2023, en økning på 2% sammenlignet med 2022. Før dette hadde tallet holdt seg relativt stabilt siden 2018. Av de registrerte sakene ble 30 oppklart, med 36 personer arrestert.

Flertallet av gjerningsmennene var rusavhengige, hjemløse og arbeidsløse, ifølge rapporten. Tjue av dem var allerede kjent for politiet, inkludert fire for tidligere seksuelle overgrep.

Grégory Joron, generalsekretær for Unité SGP Police-Force Ouvrière, en av Frankrikes største politiforeninger, uttrykte bekymring over rapportens funn.

“Det er fortsatt en voldtekt hver tredje dag i Paris… Dette reiser et reelt spørsmål siden det har vært stabilt siden nesten 2018, og generelt sett ser vi at det er et fenomen vi ikke klarer å slukke.”

For Joron er rapportens funn spesielt bekymringsfulle med tanke på de kommende olympiske lekene, hvor Paris forventes å ta imot omtrent 15 millioner besøkende og sikre deres sikkerhet.

“Dette skal være steder med 0% kriminalitet siden vi venter å ta imot millioner av turister til de olympiske leker, men for øyeblikket er dette fortsatt steder hvor vi dessverre har mange problemer. Etter en viss tid på kvelden, er det dessverre fortsatt en risiko for at en kvinne som går alene, enten hjem fra fest eller jobb, kan bli utsatt for noe.”

Innvandrere overrepresentert i hele Vest-Europa

Nyheten om rapporten fra Paris Politihovedkvarter kommer få dager etter at Tysklands innenriksminister Nancy Faeser presenterte kriminalstatistikken fra den føderale kriminalpolitisentralen (BKA), som tegnet et lignende bilde av situasjonen der. Som tallene fra Paris, viser også BKA-tallene at utenlandske statsborgere er overrepresentert blant mistenkte for seksuelle overgrep på nasjonalt nivå.

Dessverre er ikke Frankrike og Tyskland unntak. Trenden har også blitt registrert i Sveits, Finland, Danmark, Italia og andre europeiske land de siste årene. Også her i Norge er utenlandske statsborgere er overrepresentert både når det gjelder overfallsvoldtekter og ikke-overfallsvoldtekter.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem