Mangeårige kommunestyrerepresentant Gjermund Orrego Bjørndal (AP) er mannen som ble dømt for for homovoldtekt av mindreårige asylsøkere
Foto: Gjermund Orrego Bjørndal

Mangeårige kommunestyrerepresentant, Gjermund Orrego Bjørndal (AP), er mannen som ble dømt for for homofil voldtekt av mindreårige asylsøkere

Ektemannen, som omtaler seg som transperson og er av utenlandsk opprinnelse, ble også dømt.

Nettavisen iNyheter skrev i april i år, at tidligere leder i Arbeiderpartiet i Arendal, hadde blitt dømt til fem år og ni måneders fengsel for voldtekt av mindreårige asylsøkere. Det ble den gang ilagt forbud mot å identifisere Gjermund Orrego Bjørndal. Dette forbudet er nå opphevet.

Maktmisbruk og voldtekt

Bjørndal var verge til flere afghanske gutter. Det er disse han og hans homofile ektemann er dømt for å ha voldtatt. Ektemannen til Bjørndal omtaler seg som transperson, og er av utenlandsk opprinnelse. Bjørndal  ble dømt til fem år og ni måneders fengsel, mens ektemannen, som det fremdeles ikke er lov å identifisere, ble dømt til åtte år og fem måneders fengsel.

Les også: Livstid i fengsel for norsk evnukkmaker  i Storbritannia

«Lagmannsretten har i en fersk dom enstemmig gitt KRS medhold i at de dømte i den alvorlige overgrepssaken kan identifiseres. Spesialrådgiver, Arne Jensen i Norsk Redaktørforening, har bistått KRS i å anke pålegget fra Agder tingrett om å holde navnene på de dømte hemmelig», skriver Avisen Kristiansand (KRS), som først omtalte saken.

Bjørndal er også forfatter. Han publiserte i 2020 boken, “Arne Johannes Myrdal. 1935-2007. Et liv i kamp”, om den kjente innvandringsmotstanderen fra Arendal. Fra forfatterens side utmerker biografien seg med et fravær av forståelse for motivene og oppfatningene til Myrdal, og henfaller til simpel fordømmelse.

Det kan ligge en form for skjebnens ironi i at Bjørndal, som ivret for å fordømme og dømme sine meningsmotstandere, nå selv er innhentet av en alvorlig dom i en straffesak.

Lite håp for knivstukket politimann
Forige innlegg

Kritikk mot politiet etter antatt islamistisk terrorangrep i Tyskland

Foto: Skjermdump fra X.
Neste innlegg

Islamist utrykker støtte til angrepet i Tyskland, AfD tar til orde for remigrasjon

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Utlendinger sto bak 77% av oppklarte voldtektssaker i Paris i 2023

Utlendinger sto bak 77% av oppklarte voldtektssaker i Paris i 2023

Fagforeningsleder bekymret for sikkerheten til besøkende under sommer-OL.
Benyamin Farnam 17. mai 2018. endringer gjort. Attribution-Share Alike 4.0 International

Det gode hatet: Oppfordrer til å angripe norsk forlegger i 17. mai-toget

Nett-trollet Anders Wattengård kommer denne uken med flere voldstrusler på