Økende spenninger: Kan Israel og Hizbollah unngå krig?
Foto: Skjermbilde fra Youtube.

Økende spenninger: Kan Israel og Hizbollah unngå krig?

Israel og Hizbollah er på bristepunktet, noe som skaper frykt for at konflikten kan eskalere til en fullskala krig.

De siste ukene har sett en opptrapping i volden, med angrep og motangrep som har ført til økte bekymringer i begge land.

Internasjonale advarsler

Den kanadiske regjeringen har bedt alle sine borgere om å forlate Libanon uten opphold, noe som understreker alvoret i den pågående konflikten. Norske myndigheter har siden 20. oktober oppfordret nordmenn til å unngå reiser til Libanon og å forlate landet omgående. Dette kommer som en reaksjon på de økte spenningene og risikoen for en større krig i regionen.

Les også: Israels øverste generaler godkjenner kampplaner for offensiv i Libanon

Diplomatisk innsats

Forrige uke sendte USA en spesialutsending til både Israel og Libanon i et forsøk på å fremme en diplomatisk løsning på konflikten. Til tross for disse anstrengelsene, rapporterer Politico at amerikanske diplomater har gitt en klar beskjed til Hizbollah: De bør ikke tro at USA kan hindre Israel fra å gjennomføre militære angrep mot dem.


Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.