Ung mann død etter voldelig angrep fra migrantgjeng i Tyskland
Bilde: Philippos. Foto fra video.

Ung mann død etter voldelig angrep fra migrantgjeng i Tyskland

En 20 år gammel tysk mann, Philippos, ble på søndag kveld slått i koma av flere medlemmer av en migrantgjeng. Han døde senere på sykehuset som følge av skadene.

Philippos og hans 19 år gamle venn var på vei hjem fra en avslutningsfest i byen Bad Oeynhausen i Nordrhein-Westfalen rundt klokken 01:30 natt til søndag da de ble konfrontert av rundt ti migrantmenn. De to ble slått i bakken og sparket mens de lå forsvarsløse.

Sjokkerte vitner ringte politiet mens gjerningsmennene rolig forlot åstedet og gikk mot sentrum. Ofrene ble fraktet til sykehus på grunn av skadene de pådro seg. Philippos var spesielt hardt skadet og ble lagt i kunstig koma, men han våknet aldri fra komaen.

Philippos ble erklært hjernedød mandag kveld og døde på Minden sykehus tirsdag. Ratsgymnasium Minden bekreftet at Philippos var broren til en av skolens elever og hadde deltatt på søsterens avslutningsfest like før han ble angrepet.

Les også: Brutalt angrep filmet: 20 utlendinger banket tysk 14-åring

I en uttalelse på skolens nettside mandag skrev de: “Vi ble forferdet over å høre om den fysiske konfrontasjonen i Bad Oeynhausen, hvor en slektning av en avgangselev fra vår skole ble kritisk skadet. Vi er dypt bedrøvet over at denne festlige dagen for avgangselevene blir overskygget av disse hendelsene. Våre tanker og dypeste medfølelse går til den berørte familien.”

Avgangsklassen fra 2024, som feiret sin avslutning, opprettet en innsamlingsside for ofrene og deres familier etter angrepet, som nå har samlet inn mer enn 61 000 euro. Innsamlingen har midlertidig blitt deaktivert etter nyheten om Philippos’ død.

Politiet fortsetter å lete etter gjerningsmennene og har oppfordret dem til å melde seg. Ifølge en pressemelding fra Bielefeld politihovedkvarter bestod migrantgjengen av rundt ti personer, alle menn i alderen 19 til 20 år. De ble beskrevet som “sydlige,” et uttrykk ofte brukt i Tyskland for å beskrive menn av maghrebi- eller arabisk opprinnelse. Noen av dem var iført Adidas-treningsdresser.

Den innledende etterforskningen av legemsbeskadigelse og drapsforsøk med alvorlig kroppsskade forventes nå å bli oppgradert til drap. Etterforskningen blir gjennomført av Bielefelds offentlige påtalemyndighet og drapsenheten ved Bielefeld-politiet.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.