Afrikansk ufrivillig selvmordsbomber døde i mislykket angrep mot arabisk-eid restaurant i Tyskland.
Foto av gjerningsmannen rett etter at han sprengt seg selv. Kilde: X.

Afrikansk ufrivillig selvmordsbomber døde i mislykket angrep mot arabisk-eid restaurant i Tyskland

Mye tyder på at mannen hverken var kjemiker eller ingeniør ...

Solingen, Tyskland – En afrikansk mann døde og fire andre ble skadet etter at en bombe detonerte utenfor en arabisk-eid restaurant i den tyske byen Solingen på tirsdag.

Hendelsen fant sted like etter klokken 14.00 utenfor en bygning på Konrad-Adenauer-Straße i delstaten Nordrhein-Westfalen.

Ifølge vitner sølte angriperen en flaske med væske som eksploderte utenfor restauranten, noe som førte til at han selv ble alvorlig forbrent og senere døde av skadene.

Det tyske nyhetsmediet Junge Freiheit rapporterte at restauranten var en del av en uavhengig kjede eid av en stor arabisk familie, og at gjerningspersonen var av afrikansk opprinnelse.

Det antas at angriperen nærmet seg restauranten med eksplosiver, men at enheten detonerte for tidlig, noe som resulterte i alvorlige skader på ham selv og andre forbipasserende.

«Han tok noe ut fra bukselinningen. Det så ut som en eksplosiv enhet. Så sølte han sannsynligvis en væske ved et uhell, det kom et stort smell og mannen tok fyr. Vitner slukket brannen og ga førstehjelp,» fortalte et øyenvitne til den tyske tabloidavisen Bild.

Ifølge en pressemelding fra politiet i Wuppertal sent på tirsdag, «led angriperen alvorlige skader og måtte fraktes til en spesialklinikk med redningshelikopter hvor han døde noen timer senere.»

Les også: Ung mann død etter voldelig angrep fra migrantgjeng i Tyskland

Bilder av angriperen kort tid etter eksplosjonen ble raskt spredt på sosiale medier.

Myndighetene bekreftet også at en 7 år gammel jente og tre menn i alderen 35, 38 og 45, ble innlagt på sykehus etter å ha blitt skadet av splinter fra eksplosjonen.

Statens kriminalpoliti har startet sin etterforskning av angrepet, støttet av spesialister.

Et motiv for angrepet er fortsatt uklart, men tyske medier spekulerer i om det kan være en kobling til organisert kriminalitet eller en personlig hevn mot de arabiske eierne. Ifølge WDR, ble det utført en razzia på eiendommen for to år siden i forbindelse med en etterforskning av gjengkriminalitet.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.