Høyreorientert kvinnegruppe angrepet under venstreekstrem demonstrasjon.
Bildemontasje: Heimatkurier | Kvinner: Instagram - Collectif Némésis | Skjermbilde: twitter.com.

Høyreorientert kvinnegruppe angrepet under venstreekstrem demonstrasjon

Fra scenen på den venstreradikale demonstrasjonen uttrykte arrangørene takknemlighet til overfallsmennene for angrepet på aktivistene.

Den høyreorienterte kvinnegruppen Nemesis gjennomførte torsdag en fredelig protest mot en demonstrasjon av den venstreradikale koalisjonen «Front Populaire» i Frankrike. Deltakerne fra den venstreorienterte demonstrasjonen reagerte svært aggressivt, ifølge videoopptak. Nemesis aksjon ble gjennomført på grunn av nominasjonen av den venstreekstreme kandidaten Raphael Arnauld til det kommende nyvalget.

Den planlagte motdemonstrasjonen på Place de la République i Paris, arrangert av det venstreradikale liste- og partiforbundet «Front Populaire», ble forstyrret av aktivister fra det patriotiske kvinnekollektivet Nemesis med flere provoserende plakater. Blant budskapene på plakatene var: «En stemme til ‘Front Populaire’ er en stemme til Raphael Arnauld, som truer kvinner med døden» og «En stemme til ‘Front Populaire’ er en stemme til Mathilde Panot, innkalt for terrorforherligelse». Disse plakatene ble dårlig mottatt av publikum torsdag. Talspersonen for Nemesis, Alice Cordier, rapporterer om en skadet aktivist som måtte behandles på sykehus. Fra scenen på den venstreradikale demonstrasjonen uttrykte arrangørene takknemlighet til overfallsmennene for angrepet på aktivistene.

Les også: Kan påvirke valget i Frankrike – 12 år gammel jødisk jente gruppevoldtatt og tvangskonvertert til islam

Front Populaire dypt i den venstreekstreme gjørma

Nemesis har tydeligvis rørt opp i et vepsebol: kandidatlisten til «Front Populaire» inneholder flere kontroversielle navn. Raphael Arnauld er frontfigur for den svært voldelige, venstreekstreme gruppen «Jeune Garde Lyon» og er kjent for sine radikale utsagn. Tidligere i år truet han Alice Cordier med døden og sa bokstavelig talt: «Jeg skal skyte deg i hodet.» Til tross for dette stiller «Front Populaire» ham som kandidat til det kommende nasjonalforsamlingsvalget. Mathilde Panot, medlem av det venstreradikale partiet «La France Insoumise» (Uavhengige Frankrike), må sammen med partikollega Rima Hassan møte i en etterforskning for terrorforherligelse. I et internt møte i partiet skal begge ha betegnet Hamas-angrepet i oktober 2023 som en «legitim krigshandling».

Les også: Afrikanere og arabere i Frankrike mobiliserer mot “fascistene”

Venstreorientert og kriminell

Selv partilederen for «La France Insoumise», som samarbeider med andre partier i «Front Populaire», Jean-Luc Mélenchon, har en tvilsom fortid. I tillegg til verbale utbrudd av ulike slag, er han dømt for å ha hindret rettsvesenet. Under husransakelser mot partiet hans for ulovlig ansettelse av medarbeidere samt uregelmessig regnskapsføring, oppfordret han medlemmer til å storme de gjennomsøkte lokalene og forhindre politiet i deres arbeid. Han angrep selv politifolk fysisk under ransakingen og ropte «Jeg er republikken!».

Kilde: Heimatkurier.at.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.