Siste nytt: Skal fremstilles for varetektsfengsling - Mannen som kastet brannbomber på Slottet hadde hadde 10årig utvisningsvedtak i Norge og EU.
Siste nytt: Skal fremstilles for varetektsfengsling - Mannen som kastet brannbomber på Slottet hadde hadde 10årig utvisningsvedtak i Norge og EU.

Siste nytt: Skal fremstilles for varetektsfengsling – Mannen som kastet brannbomber på Slottet hadde hadde 10årig utvisningsvedtak i Norge og EU.

Mandagens angrep på Slottet reiser flere spørsmål.

En 57 år gammel mann ble mandag pågrepet etter å ha kastet to molotovcocktails på baksiden av Slottet i Oslo. Brannen som oppsto ble raskt slukket av sikkerhetspersonell.

UtenFilter erfarer at mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling på onsdag.

Politiet mottok klokken 13.11 melding fra et vitne som hadde blitt kontaktet av siktede, som satt i en elektrisk rullestol. Mannen hadde fortalt vitnet at han hadde en bombe.

Politiadvokat Jenny Marie Solgaard uttaler til TV 2 at motivet for handlingen ennå ikke er klart, men det er en sentral del av den pågående etterforskningen. UtenFilter er kjent med at mannen skal ha blitt avhørt i dag. Kilder i politiet har også fortalt UtenFilter at mannen er Hviterussisk statsborger.

Les mer: Kriminelle utlendinger må selvsagt automatisk utvises fra Norge

Siktedes advokat, Marijana Lozic, bekrefter at mannen sitter i avhør tirsdag formiddag og at han ønsker å forklare seg for politiet. Det tok tid å finne en egnet tolk, noe som har forsinket avhørene.

Politiet har også bekreftet at mannen er etterlyst av nederlandske myndigheter for en straffbar handling, men detaljer rundt denne handlingen er ikke utdypet. I et dokument fra den nederlandske påtalemyndigheten publisert i mai 2024, fremgår det at den siktede belaruseren er utvist fra EU, samt Norge, Island, Sveits og Liechtenstein, med et innreiseforbud på 10 år dette melder TV 2.

Politiet er også i kontakt med helsevesenet for å avdekke siktedes helsetilstand.

Andre angrep på under ett år

Det antatte Terrorangrepet Mandag 8. juli skjer under 1. år etter en afrikansk mann gikk til angrep på Garden. I videoen under kan man se at en mann av afrikansk oprinnelse er i en konfrontasjon med vaktene, der han blant annet holder opp to knyttnever i en truende positur. Etter litt dytting frem og tilbake rygger mannen nedover mot Karl Johans gate. Etter hvert sikter en av gardistene på ham med våpenet sitt, før en annen mann legger ham i bakken.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.