Valgseier for venstrekoalisjonen feires med voldelige opptøyer
Foto: KI-generert illustrasjonsbilde fra Midjourney.

Valgseier for venstre-koalisasjonen feires med voldelige opptøyer

Det forventes en ytterlige økning i politisk motivert vold.

Venstre-koalisasjonen vant over sentrum-høyre-alliansen ledet av Marine Le Pen ved de franske nyvalgene. Feiringen av valgseieren har ført til voldelige opptøyer i flere franske byer. Ekstremister fra venstre og islamistiske grupper har vært spesielt aktive i feiringen, og skapte kaos med borgerkrigslignende scener.

Uroligheter i Paris

Flere tusen mennesker samlet seg i Paris’ sentrum for å feire valgseieren. Blant dem var det mange ekstremister som angrep politiet. Politiet svarte med bruk av tåregass, noe som førte til eskalering. Vandaler satte opp trebarrierer flere steder i byen og satte dem i brann. Videoer viser maskerte demonstranter som kaster flasker på politiet. Saken fortsetter under

Anti-franske slagord

Noen demonstranter uttrykte seg med anti-franske slagord. Antiimperialister hengte opp et fransk flagg med teksten “Frankrike er et nett av migrasjon” på Republikken-statuen, noe som spiller på landets koloniale fortid. En video viser en gruppe migranter som hevder Frankrike som sitt hjemland og betegner den politiske høyresiden som “fascister”.

Les mer: Afrikanere og arabere i Frankrike mobiliserer mot “fascistene”

Voldelige sammenstøt i flere byer

Lignende scener utspilte seg i flere andre byer. I Lille oppstod sammenstøt mellom venstreradikale og politiet, som brukte tåregass for å få kontroll. I Rennes ble 25 personer arrestert, mens en politimann i Nantes ble skadet av en molotovcocktail.

Politisk og etnisk allianse

Disse hendelsene er typiske for områder med høy andel migranter. Det har utviklet seg en allianse mellom venstreorienterte og migranter, til tross for ideologiske forskjeller. Venstresiden henter støtte fra migrantmiljøer som stemmer venstre på grunn av etnoreligiøse interesser. Dette ble tydelig ved presidentvalget i 2022, hvor over to tredjedeler av migrantene stemte på Jean-Luc Mélenchon.

Kilde: heimatkurier.at .

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.