Blir Liberalistene lagt ned?
Blir Liberalistene lagt ned?

Blir Liberalistene lagt ned?

I den nyeste episoden av podcasten “Helge Lurås”, diskuterer programlederen med Arnt Rune Flekstad, partileder i Liberalistene, og partimedlem Benjamin Bringsås, som også er bidragsyter til iNyheter, om fremtiden til partiet. Liberalistene, som ble stiftet i 2014, har stilt til stortingsvalg i både 2017 og 2021. Nå står partiet overfor en betydelig utfordring. En ny lov krever at partier som ønsker å stille til valg i 2025 må samle inn over 40.000 underskrifter. Denne lovendringen, vedtatt av partiene som allerede er representert på Stortinget, innebærer at alle partier som fikk mindre enn 5000 stemmer ved forrige valg må samle minst

I den nyeste episoden av podcasten “Helge Lurås”, diskuterer programlederen med Arnt Rune Flekstad, partileder i Liberalistene, og partimedlem Benjamin Bringsås, som også er bidragsyter til iNyheter, om fremtiden til partiet.

Liberalistene, som ble stiftet i 2014, har stilt til stortingsvalg i både 2017 og 2021. Nå står partiet overfor en betydelig utfordring. En ny lov krever at partier som ønsker å stille til valg i 2025 må samle inn over 40.000 underskrifter. Denne lovendringen, vedtatt av partiene som allerede er representert på Stortinget, innebærer at alle partier som fikk mindre enn 5000 stemmer ved forrige valg må samle minst én prosent av registrerte velgere for å kunne stille til valg neste gang. Dette mener Flekstad er en nærmest umulig oppgave.

Les også: Forsvinner Liberalistene som politisk parti?

Men hva innebærer egentlig liberalisme, og hva står Liberalistene for? I episoden gir både Flekstad og Bringsås innsikt i partiets grunnleggende prinsipper og politiske standpunkter. Bringsås, som har vært en sentral figur i partiet i lengre tid, deler også sine tanker om de utfordringene partiet nå står overfor.

GUJ
Forige innlegg

Geir Ugland Jacobsen gjenvalgt som leder i Norgesdemokratene

Elon Musk: KI vil gjøre alt bedre enn deg og gjøre det å ha en jobb overflødig
Neste innlegg

Elon Musk: KI vil gjøre alt bedre enn deg og gjøre det å ha en jobb overflødig

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Liberalistene kommenterer den fortvilte situasjonen

Endringer i valgloven gjør at partiet vurderer å kaste inn