Nei til flere amerikanske baser i Norge!
Illustrasjonsfoto: Amerikansk soldat.

Nei til flere amerikanske baser i Norge!

I dette leserinnlegget tar Geir Ugland Jacobsen til orde for en sterkere og klokere satsing på det norske forsvaret.

Av: Geir Ugland Jacobsen, siviløkonom, grensejeger og partileder for Norgesdemokratene

Norgesdemokratene har lenge etterlyst en sterkere og klokere satsing på det norske forsvaret.

I dag fremstår vårt lands militære beredskap som håpløst utilstrekkelig for hhv dimensjonering og kvalitet. 

Forsvaret mangler tilstrekkelig finansiering, og en helhetlig og realistisk strategisk plan for vekst og utvikling av Norges forsvarsevne. De siste 20 årene har forsvaret vårt degenerert til nesten ingenting. 

Manglene er skremmende og helt fundamentale. Det starter som vanlig på toppen, med rikspolitikere som ikke besitter hverken nasjonalfølelse eller forsvarskompetanse, og ikke ser viktigheten av å holde det norske folks kollektive livsforsikring i hevd. 

Videre mangler forsvaret en strategisk militærfaglig ledelse som kan stille nødvendige ultimatum overfor politikerne. De greier heller ikke å sikre kapasitet, kvalitet og effektivitet i alle ledd — i henhold til en klok plan for det smarte og avskrekkende forsvaret som det rike Norge selvfølgelig skulle ha hatt i alle år etter WW2. 

Nå har vi dessverre en forsvarsledelse bestående av politisk veldresserte marionetter, som mot bedre vitende kappes om å snakke venstreliberale politikere etter munnen, samt innfri pålegg og forventninger innen politisk korrekthet. Dette passer seg svært dårlig på et område der nasjonal sikkerhet og militær slagkraft bør trumfe alt. Å ivareta egen karriere bør heller ikke være det fremste målet om det kommer i konflikt med lojaliteten til folk og land.

Les også: USA – bananrepublikk coming up

Norge har ikke levert sitt avtalte bidrag til NATO på mange år (2% av BNP). Dette til tross for stadige påminnelser fra USA om dette, ikke minst fra Donald Trump. Trump har sagt at land som ikke betaler sitt avtalte bidrag ikke uten videre kan regne med hjelp fra USA i en krigssituasjon. Er ikke dette bare rett og rimelig?

I stedet sutrer norske politikere og medier over «slemme» DT, og påstår at han er den største trusselen mot verdensfreden i dag. Hva bygger de det på? Trump startet i sin presidentperiode ikke en eneste krig, og avviklet flere som pågikk da han tiltro i januar 2017. 

Hvorfor ikke ta selvkritikk og gjøre noe med egen åpenbar neglisjering av eget lands sikkerhet? Det er våre myndigheters primære oppgave å ivareta dette.

Vi vet at milliardene sitter svært løst i Regjeringen og på Stortinget. Det doneres enorme beløp til formål som det norske folk ikke har nytte av overhodet! Ca. 10 norske forsvarsbudsjetter sløses bort hvert eneste år, ihht NDs egne beregninger!

Nå gjør norske myndigheter en ny feil. De tillater en kraftig økning i USAs permanente militære nærvær på norsk jord.

Mange nye amerikanske baser er nettopp vedtatt etablert av et stort flertall på Stortinget. Hva tenker våre politikere egentlig med? Dette er en klar suverenitetsavståelse, og det er svært risikabelt å gjøre Norge mer avhengig av et nå åpenbart ustabilt USA. Norge gjøres til et forsvarsløst gissel.

Ved å spikre kragen enda fastere til USAs mast, vil Norge med større sannsynlighet enn før bli trukket inn i kriger som en til enhver tid sittende ledelse i USA engasjerer seg i. I en storkrig vil Norge fort kunne bli et mål og en slagmark pga dette.

Les også: CIAs hemmelige innsats for å ta kontroll over sosiale medier er avslørt

Våre stortingspolitikere tror at Norges sikkerhet kan ivaretas ved å erstatte nødvendig gjenreisning og utvikling av det norske forsvaret, med amerikanske styrker på norsk jord. Det kan være en fatal beslutning. Vi kommer enda dypere i lommen på USA, som også får økt innflytelse i alt Norge foretar seg.

Norge mister åpenbart sin nasjonale suverenitet, og risikoen for krig i Norge øker. Vi har lært at det er svært sjelden at USA utkjemper forsvarskriger. Har det noen gang skjedd etter WW2? 

Derimot utkjemper USA angrepskriger og intervensjonskriger kontinuerlig. Kun i de fire årene under Donald Trump, har USA hatt reelle utsikter til en hverdag uten pågående kriger.

Forsvarsmessig må Norge må stå på egne ben!

Vi må stable relevant kompetanse på bena — og vi har råd. Dette er en billig forsikring å betale for folkets sikkerhet og en fortsatt suveren nasjon. 

Norgesdemokratene mener at Norges rolle i NATO, som en forsvarsallianse, kan og bør bestå — så lenge bedre alternativer ikke eksisterer. Vi ønsker ikke fast stasjonerte tropper fra andre land, og KUN dersom alliansen holder seg til sitt formål: forsvar av medlemsland som blir uforskyldt angrepet. 

Dette bør være enkelt å fatte, selv for norske stortingspolitikere.

Fingrene væk fra vores børn I Generation Identitær siger vi klart og tydeligt nej til den kønsaktivistiske hjernevask, som børn og unge udsættes for. Hold jer væk fra vores børn! Stop LGBT-ideologien – man kan ikke skifte køn!
Forige innlegg

Aksjon ved pride-marsj i Aarhus: Man kan ikke skifte kjønn!

Iran-støttet Hizbollah skyter ‘Burkan’-raketter nær IDF-base og skyter ned israelsk drone.
Neste innlegg

[VIDEO] Hizbollah-angrep traff IDF-base i Nord-Israel

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.