Norsk bistand gir ikke verdens fattige økt velstand
Foto: Privat. Vidar Kleppe

Norsk bistand gir ikke verdens fattige økt velstand

Vidar Kleppe tar i dette leserinnlegget til orde for å drastisk redusere det norske bistandsbudsjettet.

Av: Vidar Kleppe, Bystyrerepresentant for Kleppelista i Kristiansand

Det norske bistandsbudsjett i 2023, var på hele 58,6 milliarder kroner  – Pluss pluss. Og dette budsjettet øker dessverre årlig jevnt og trutt helt uten styring og kontroll. Bistanden har blitt en egen industri som går til et utall av land, herunder romfartsnasjonene Kina og India. Uavhengige utredninger viser at anvendelsen av midlene er lite effektiv, lite gjennomsiktig, og så langt har ingen land kommet seg ut av fattigdom gjennom bistand.

Jeg er skeptiske og sterkt kritisk til hele konseptet rundt bistand, ettersom det i praksis er vanskelig å gi bort store mengder penger, uten samtidig å intervenere i andre lands maktforhold, og/eller skape grunnlag for korrupsjon. Slik vi ser det, fungerer norsk bistand som en form for økonomisk kolonialisme. Opprettelsen av Sør-Sudan er et «skrekk-eksempel» på dette.

Les også: Kriminaliteten begått av utlendinger i Norge må stoppes

Jeg vil derfor redusere det norske bistandsbudsjettet drastisk, og fokusere noen av midlene på katastrofehjelp i stedet. I den grad Norge i det hele tatt skal yte bistand, må vi stille betingelser om: Menneskerettigheter, demokrati og ytringsfrihet. Land som mottar hjelp fra Norge skal og må alltid samarbeide om returnering av sine statsborgere fra Norge.

Kleppelista  vil også rettmessig stille krav til at landene jobber med sin befolkningsvekst, utslipp av plast i havet og andre forbedringsmuligheter. Ingen hjelp bistand eller katastrofehjelp uten klare mål og streng oppfølging. Korrupsjon ifm økonomisk hjelp, skal avdekkes og straffes. Videre må  all økonomisk hjelp fra Norge stoppes uten opphold. Nok er nok!

Tyskland: Feigt angrep fra venstreekstreme etter minnesmarkering
Forige innlegg

Tyskland: Feigt angrep fra venstreekstreme etter minnesmarkering

Trump større enn Biden etter kun 24 timer på TikTok
Neste innlegg

Trump større enn Biden etter kun 24 timer på TikTok

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Alt for mange nordmenn lider og sliter i Støres Norge

Alt for mange nordmenn lider og sliter i Støres Norge

Vidar Kleppe kritiserer Støre-regjeringen i dette leserinnlegget.
Stoppe den dødelige bensinblandingen med etanol  

Stopp den dødelige bensinblandingen med etanol  

Klimagalskapen må ta slutt!