Zemmour trer til side for Nasjonal Samling til tross for avvist valgpakt
Den franske nasjonalisten Éric Zemmour kunngjør at han ikke vil stille til det kommende parlamentsvalget. (Kilde: X @ZemmourEric)

Zemmour trer til side for Rassemblement National til tross for avvist valgpakt

Den franske nasjonalisten Éric Zemmour bekrefter at han ikke vil stille til det kommende nyvalget og vil støtte Rassemblement Nationals kandidat i håp om å oppnå en høyreorientert regjering dedikert til å stoppe Den store utskiftningen.

Lederen av partiet Reconquête, Éric Zemmour har kunngjort at han ikke vil stille som kandidat i det kommende parlamentsvalget i Frankrike senere denne måneden. I stedet gir han sin støtte til den sittende Rassemblement National (norsk: Nasjonal Samling) representanten som søker gjenvalg i sin valgkrets.

Lederen for partiet Reconquête offentliggjorde sin beslutning på sosiale medier tirsdag kveld før han utdypet dette i et intervju med CNews.

“Jeg forteller dere i kveld at jeg ikke vil stille til parlamentsvalget fordi det i min hjemby i Var er en sittende representant fra Rassemblement National (RN), og jeg vil ikke stå i veien for en mulig valgseier for en RN-representant,” sa han til kanalen.

“Jeg ber ikke om noe,” insisterte Zemmour, og bekreftet at han ikke søkte noen form for regjeringsposisjon eller forhandlingskort fra RN.

Han bekreftet at andre Reconquête-politikere fortsatt vil stille til valg over hele landet etter at RN nektet en valgpakt med det rivaliserende høyrepartiet og i stedet valgte å alliere seg med sentrum-høyre partiet Les Républicains (LR).

“Vi har unge mennesker som er strålende, intelligente og oppriktige. Vi har høyverdige mennesker som kan delta i denne store samlingen,” la Zemmour til.

Lederen for Reconquête, hvis partis stemmeandel på 5 prosent i søndagens EU-valg ble overskygget av de 32 prosentene oppnådd av Jordan Bardella og Marine Le Pen’s RN, forklarte at han fortsatt hadde “dype uenigheter” med de andre høyreorienterte partiene i Frankrike, men sa at nå var tiden inne for å legge forskjellene til side for å ta ned president Macrons regjering.

Les også: EU-valget: Etnisk stemmegivning splitter Frankrikes ungdom

“Demokrati betyr å akseptere disse uenighetene og kunne danne allianser. Du lager ikke allianser med kloner, du lager allianser med mennesker som er forskjellige,” sa han til CNews.

Han aksepterte den “åpenbare uproporsjonaliteten” i maktbalansen på den franske høyresiden etter RN’s dominerende prestasjon på søndag og forsto at Le Pen og Bardella nå kunne ta styringen; han gjentok også sitt engasjement for å støtte en sosialt konservativ regjering.

“Jeg er ikke bare en politiker eller forfatter, jeg er en fransk patriot. Som sønn av en ambulansearbeider som ser sitt folk dø som følge av vanvittig innvandring, av en stor utskiftning, vil jeg kunne stoppe denne vanvittige maskinen,” konkluderte han.

Zemmours nestleder i Reconquête og nyvalgt medlem av Europaparlamentet, Marion Maréchal, hadde forsøkt å inngå en valgpakt med sin tante Marine Le Pen siden søndag, men forslaget ble avvist av RN-ledelsen på grunn av bekymringer om hvordan en allianse med Zemmour ville fremstå for usikre velgere.

Maréchal hevdet at RN-ledelsen hadde avvist enhver “direkte eller indirekte assosiasjon” med hennes partileder.

I stedet inngikk LR-leder Éric Ciotti en avtale med RN som vil se sittende republikanere unngå konkurranse fra Le Pens parti i første valgrunde 30. juni.

Den første meningsmålingen siden nyvalget ble kunngjort viste at RN oppnådde et relativt flertall med mellom 235 og 265 seter, og slo Macrons sentrumsparti som fikk mellom 125 og 155 seter. Dette var imidlertid før valgpakten mellom RN og LR.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem