USA advarer: Israel kan bli dratt inn i krig med Hezbollah uten klar strategi
Illustrasjobilde. Skjermbilde fra Youtube.

USA advarer: Israel kan bli dratt inn i krig med Hezbollah uten en klar strategi

Israelske myndigheter har sagt at 15 soldater og 11 sivile har blitt drept av Hizbollah ...

Biden-administrasjonen er bekymret for at volden på grensen mellom Israel og Libanon snart kan eskalere til en fullskala krig, og at Israel forserer konflikten uten en klar strategi, rapporterte Axios denne uken.

Amerikanske tjenestemenn fortalte til Axios at administrasjonen har advart Israel mot ideen om en “begrenset krig,” og advarer om at Iran kan gripe inn og at militante i Irak og Syria kan slutte seg til kampene.

Rapporten sa at Det hvite hus mener en våpenhvile i Gaza er det eneste som kan redusere spenningene på grensen mellom Israel og Libanon. Imidlertid har israelske tjenestemenn tidligere truet med å eskalere i Libanon hvis en våpenhvile blir nådd i Gaza.

Rapporten kommer etter at israelske luftangrep drepte en Hezbollah-kommandør som ble beskrevet som det mest høytstående medlemmet av Hezbollah som har blitt drept av Israel siden oktober 2023.

Les også: Etter Iron Dome-angrep, avfyrer Hizbollah sin første rakett mot israelske jagerfly, USA frykter iransk intervensjon

Hezbollah svarte med et stort antall raketter. På torsdag ble israelske soldater observert mens de startet store branner i Sør-Libanon ved å kaste store ildkuler.

Saken fortsetter under.

Ifølge en opptelling fra AFP har israelske bombeangrep i Sør-Libanon drept minst 468 personer siden oktober, inkludert 89 sivile. På israelsk side har israelske myndigheter sagt at 15 soldater og 11 sivile har blitt drept av Hezbollah.

USA oppfordrer til de-eskalering på grensen etter den siste runden med angrep, men det er ingen tegn på at diplomatiske anstrengelser gir noen fremgang.

Det er heller ingen tegn på at USA legger noe reelt press på Israel for å endre det de gjør i nord, ettersom amerikansk militærhjelp fortsetter å flyte.

Les også: Israelske myndigheter avslørt i omfattende påvirkningsoperasjon mot USA

Hezbollah publiserte opptak av nye angrep på bosetningene Kiryat Shmona, Kafr Sold og Margaliot i Nord-Israel:

I januar rapporterte The Washington Post at Israels statsminister Benjamin Netanyahu kanskje ser en krig i Libanon som nøkkelen til sin politiske overlevelse. President Biden sa nylig at folk har “all grunn” til å tro at Netanyahu forlenger angrepet i Gaza for sin egen politiske overlevelse.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.