Biden tar desperate grep og foreslår bakveien til amnesti for en halv million ulovlige innvandrere innen sommeren
Illustrasjonsbilde: Mexico–USA-grensen.

Biden tar desperate grep og foreslår bakveien til amnesti for en halv million ulovlige innvandrere innen sommeren

Biden bryr seg kun om én ting – makt – og det er derfor han gir massivt amnesti og statsborgerskap til hundretusenvis av ulovlige innvandrere som han vet til slutt vil stemme på ham ...

Av: Johan Arendt Happolati

Biden bryr seg kun om én ting – makt – og det er derfor han gir massivt amnesti og statsborgerskap til hundretusenvis av ulovlige innvandrere som han vet til slutt vil stemme på ham …

President Joe Biden tar nå et desperat valgkampstiltak ved å tilby amnesti til potensielt hundretusenvis av ulovlige innvandrere som bor i USA.

Hans siste politiske trekk følger en presidentordre hvor Biden angivelig skal slå ned på grensekrisen, som hans tidligere tre år med åpne grenser har støttet og lagt til rette for.

Biden-administrasjonen forsøker nå å overbevise amerikanerne om at han tar tak i situasjonen. Eksperter hevder imidlertid at ordren gjør lite for å adressere de reelle problemene og fungerer effektivt som et skalkeskjul for den pågående tilstrømningen av ulovlige innvandrere.

Likevel har venstreorienterte aktivister uttrykt raseri over at den demokratiske administrasjonen skulle våge å håndheve nasjonens immigrasjonslover. For å tilfredsstille dem må Det hvite hus nå gjøre det de opprinnelig hadde til hensikt – tilby et omfattende amnesti til rundt en halv million fremtidige Biden-velgere, til tross for manglende lovgivningsmessig autorisasjon.

Det hvite hus annonserte tirsdag at Biden-administrasjonen i løpet av de kommende månedene vil tillate ulovlige innvandrere som er gift med amerikanske statsborgere å søke om permanent opphold og etter hvert statsborgerskap, ifølge høytstående administrasjonstjenestemenn.

Mens de som kom ulovlig under Bidens tid ikke er kvalifisert, ser det ut til å være målrettet spesielt mot de ulovlige som først fikk midlertidig amnesti under tidligere president Barack Obamas kontroversielle DACA-politikk, som tilbød deportasjonsbeskyttelse og midlertidige arbeidstillatelser for unge ulovlige innvandrere.

For å kvalifisere for Bidens plan må en ulovlig innvandrer ha bodd i USA i 10 år fra mandag og være gift med en amerikansk statsborger. Hvis en kvalifiserende innvandrers søknad godkjennes, vil han eller hun ha tre år på seg til å søke om grønt kort og motta en midlertidig arbeidstillatelse, beskyttet mot deportasjon i mellomtiden.

Omtrent 50,000 ulovlige innvandrerbarn med foreldre som er gift med amerikanske statsborgere kan også potensielt kvalifisere for prosessen, ifølge høytstående administrasjonstjenestemenn som orienterte journalister under betingelse av anonymitet.

Det er ingen krav til hvor lenge paret må ha vært gift, men ingen blir kvalifisert etter mandag. Det betyr at innvandrere som når 10-årsmerket etter mandag, ikke vil kvalifisere for programmet, ifølge tjenestemennene.

Høytstående administrasjonstjenestemenn sa at de forventer at prosessen vil være åpen for søknader innen utgangen av sommeren. Avgifter for å søke er ennå ikke bestemt.

Biden vil snakke om sine planer på en tirsdagsevent i Det hvite hus, som også markerer 12-årsjubileet for DACA-programmet.

Demokratene håper å skape en skarp kontrast mellom Biden og den antatte republikanske presidentkandidaten Donald Trump og hans kampanjeløfte om å deportere millioner hvis han blir gjenvalgt.

Trump har fokusert på sine immigrasjonspolitikker, mens Biden har møtt kritikk for sin dårlige håndtering av immigrasjon gjennom hele sin presidentperiode. På tirsdag anklaget Trumps kampanje den sittende presidenten for å skape “en annen invitasjon til ulovlig innvandring” med den nye amnestipolitikken.

“Biden bryr seg kun om én ting – makt – og det er derfor han gir massivt amnesti og statsborgerskap til hundretusenvis av ulovlige innvandrere som han vet til slutt vil stemme på ham og det åpne grenser-partiet,” sa Trump-kampanjens talsperson Karoline Leavitt.

Fordi trusselen om en andre Trump-administrasjon henger over Bidens nye politikk, vil tirsdagens handlinger sette i gang en månedslang sprint fra venstreorienterte organisasjoner for å få så mange ulovlige innvandrere til å søke om programmet som mulig.

Trump kunne oppløse programmet hvis han blir gjenvalgt, men innvandrere som får tildelt parolestatus vil fortsatt være beskyttet og på vei til å kunne stemme.

Blant talsmenn sa Biden-tilhengere at kunngjøringen ville gi energi til latinske samfunn for å støtte ham.

“Dette er hva våre samfunn har trengt for å samle seg bak president Biden for gjenvalg,” sa åpen-grenser aktivist Gustavo Torres.

Biden planla også å kunngjøre nye regler som tillater visse ulovlige innvandrere å lettere kvalifisere for arbeidstillatelser, som tilbyr sterkere beskyttelse enn de midlertidige arbeidstillatelsene som for tiden gis av DACA, som står overfor pågående juridiske utfordringer og ikke lenger tar imot nye søknader.

Politikken ville utvide myndigheten brukt av presidentene George W. Bush og Obama for å tillate “parole in place” for familiemedlemmer av militærmedlemmer, sa åpen-grenser aktivist Andrea Flores, en tidligere politisk rådgiver i Obama- og Biden-administrasjonene.

Parole-in-place-prosessen lar kvalifiserende ulovlige innvandrere komme på veien til permanent opphold i USA uten å forlate landet, og fjerner en vanlig barriere for de som er gift med amerikanere.

De samme radikale venstreorienterte som var rasende over Bidens tidligere presidentordre og anti-åpen-grenser retorikk, roste presidenten på tirsdag.

“Mange amerikanere vil bli sjokkert over å høre at når en amerikansk statsborger gifter seg med en udokumentert person, er deres ektefelle ikke automatisk kvalifisert for statsborgerskap,” sa Rep. Pramila Jayapal, D-Wash., som leder den progressive kongressgruppen. “Tenk deg å elske noen, gifte seg med dem, og så fortsatt frykte at du vil bli separert fra dem.”

Ifølge Texas guvernør Greg Abbott har over 6 millioner ulovlige innvandrere kommet inn i USA under Biden-administrasjonen. “Det er mer enn befolkningen i 33 forskjellige stater i dette landet,” sa Abbott i sin januaruttalelse som fordømmer Biden for hans manglende handling ved grensen.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Joe Biden trekker seg allerede denne helgen?

Joe Biden trekker seg allerede denne helgen?

Joe Biden har tidligere sagt at han skal fortsette inntil
Tilsynskomiteen stevner tre topphjelpere i Det hvite hus angående president Bidens helse K

Biden holder en pressekonferanse under NATO-toppmøtet

USAs president Joe Biden skal holde en pressekonferanse etter NATO-toppmøtet