Venstreekstreme forsøker å storme landsmøtet til AfD.
Foto: Skjermbilde fra X.

Venstreekstreme forsøker å storme landsmøtet til AfD

AfDs møtelokalet ligner en festning. Alle innganger til messeområdet er sperret av politiet.

Det har brutt ut sammenstøt mellom politiet og demonstranter i den tyske byen Essen, der høyrepartiet Alternativ for Tyskland (AfD) holder landsmøte i helgen, skriver NTB. En stor gruppe demonstranter forsøkte tidlig lørdag morgen å bryte gjennom sperringer som politiet har satt opp ved messehallen der landsmøtet skal holdes. Politiet brukte pepperspray og batonger for å holde dem tilbake, opplyser en talskvinne for politiet.

Som Uten Filter har omtalt tidligere planlegger venstreekstreme angrep på AfD-landsmøtet mens politiet er opptatt med fotball-EM.

Den tyske avisen Bild skriver at det er ventet bortimot 100.000 demonstranter i byen i forbindelse med møtet, hvorav noen trolig vil forsøke å blokkere inngangen for å hindre at AfDs delegater kommer seg inn i Grugahalle. Om lag 600 AfD-politikere er ventet til landsmøtet, der partiets to nåværende ledere, Alice Weidel og Tino Chrupalla, søker gjenvalg.

Venstreekstreme prøver å stoppe AfD-politikere på jernbanestasjonen

Små grupper av AfD-motstandere, tydelig tilhørende venstresiden, ventet på ankomsten av et spesifikt tog. Den venstreekstreme gruppen «Ende Gelände» hadde spredt meldingen om at Bundestagsmedlem Beatrix von Storch og andre AfD-medlemmer ville ankomme stasjonen på dette tidspunktet. «Mottakskomité ønskes,» lød den utvetydige oppfordringen.

Les også: Elon Musk forsvarer Tysklands innvandringskritiske AfD-parti etter EU-valgresultater

Da AfD-politikerne steg ut av toget, runget det over perrongen: «Haut ab! Haut ab! Haut ab!» («Kom dere vekk! Kom dere vekk!»)

Men venstremotstanderne klarte ikke å komme nær. Den massive polititilstedeværelsen, som har vært synlig i byen siden fredag ettermiddag, skremte selv de mest aggressive Antifa-krigerne. Til slutt ble AfD-politikerne geleidet trygt ut av politiet. Dette melder NIUS.

Høyt spenningsnivået i byen

Den korte episoden viser at det hviler en merkbar spenning over byen. Sirener høres stadig. Venstresiden har mobilisert, og politiet forventer flere titusen demonstranter. Hver innbygger spør seg selv: Vil forsøkene på å storme AfDs landsmøte i Essen føre til alvorlige voldshandlinger, eller vil det forbli rolig?

Butikkene rundt landsmøteområdet kan selv bestemme om de vil holde åpent eller stengt. Mange butikker har imidlertid både stengt og barrikadert vinduene sine. «Ingen kommer ut i dag,» klager en restauranteier over de manglende inntektene. «Alle er redde for hva som kan skje.»

Les også: Hvorfor stemte tysk ungdom på AfD? Profilert ordfører forklarer …

Området rundt Grugahalle, ligner en festning. Alle innganger til messeområdet er sperret av politiet.

Kun de som kan vise akkreditering for landsmøtet, får tilgang. Å vise pressekort er ikke nok. «Kun med akkreditering,» lyder den strenge politikravet. Hundrevis av politibetjenter er i aksjon, og flere vannkanoner står rundt inngangene.

I kveld klokken 19.00 starter den første store motdemonstrasjonen mot AfD som en dansefest («rave»). Rave-festen skal ende rett foran Grugahalle i Alfredstraße. Deretter kan enkelte venstreekstreme grupper spre seg i gatene mot gamlebyen. Også under G20-protestene skjer det ofte brannstiftelser og lignende forbrytelser om natten av etter større venstreorienterte ansamlinger. Politiet er i høyeste beredskap.

Uten Filter følger saken.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Ser til Danmark: Berlins AfD-fraksjon med nytt dokument mot parallellsamfunn

Ser til Danmark: Berlins AfD-fraksjon med nytt dokument mot parallellsamfunn

AfD lærer av Danmark.
AfD lanserer ny nasjonalistisk gruppe i Europaparlamentet

AfD lanserer ny nasjonalistisk gruppe i Europaparlamentet

Europe of Sovereign Nations (ESN), ble lansert i Europaparlamentet onsdag.