Foto: Boris Palmer. Offentlig eiendom.
Foto: Boris Palmer. Offentlig eiendom.

Hvorfor stemte tysk ungdom på AfD? Profilert ordfører forklarer …

Boris Palmer, kanskje Tysklands mest kjente nåværende ordfører, tilskriver suksessen til Alternativ for Tyskland (AfD) blant unge velgere til konsekvensene av masseinnvandring, som har endret deres skolehverdag.

“De opplever hva ukontrolert innvandring innebærer daglig,” skrev Palmer på Facebook mandag.

“Fremfor alt er det de unge mennene som har ankommet alene som endrer de unges bomiljø. I parken, i klubben, på gaten, på bussen, på togstasjonen, på skolegården,” la han til.

Det er verdt å merke seg at Palmer en gang var en ordfører for De Grønne, men etter hvert som han ble mer kjent for sin åpenhet mot masseinnvandring og andre politiske tabuer, jobbet partiet for å få ham ut. Likevel forble han så populær blant innbyggerne i byen sin at de valgte ham som en uavhengig ordfører, noe som betyr at han styrer Tübingen uavhengig av noe politisk parti.

Han advarte om at alle som er i kontakt med unge mennesker i Tyskland vet at de gjentatte ganger påpeker “sin frykt for innvandrernes voldstendenser,” men at dette synet ikke tas på alvor eller “diskrediteres som rasisme.”

Les også: #Stolzmonat: Tysk nasjonal stolthet som motvekt til Pride

Palmers påstand støttes av Tysklands egne kriminalstatistikk fra det føderale innenriksdepartementet som viser at voldskriminalitet nådde rekordhøye nivåer i 2023, med utlendinger som står for seks av ti voldelige forbrytelser. Hans poeng om innvandrervold på offentlig transport støttes også av data. Når det gjelder skolesystemet, er den negative effekten migrantene har, inkludert vold, et åpent tema i tyske medier.

Videre peker Palmer på “wokeness-dogmene og åpne grenser,” som ikke stemmer overens med virkeligheten i unges liv.

Som et resultat “omorienterer de seg og stemmer på et parti som i det minste ikke avfeier deres bekymringer som dårlige og feil fra starten.”

Palmer hevder at AfD ikke vil “løse problemet” og sier at de fleste unge ikke er “dumme nok” til å tro at AfD kan gjøre dette. Imidlertid vil ifølge Palmer disse unge ikke stemme på partier som forsøker å stemple dem som rasister eller som en del av problemet.

Les også: EU-valget: AfD vokser mest blant unge velgere under 24 år

Han sa at venstresiden også skader klimasaken, da de knytter kampen mot klimaendringer til kampen mot høyresiden.

“Dette gambler bort den sosiale majoritetene for klimabeskyttelse, selv blant unge mennesker,” sa Palmer.

AfD steg til å bli det nest største tyske partiet i EU-parlamentet etter søndagens EU-valg, og hoppet til 16 prosent av stemmene. AfD har lovet å deportere millioner av migranter, bekjempe migrantkriminalitet og sikre det tyske skolesystemet.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Ser til Danmark: Berlins AfD-fraksjon med nytt dokument mot parallellsamfunn

Ser til Danmark: Berlins AfD-fraksjon med nytt dokument mot parallellsamfunn

AfD lærer av Danmark.
AfD lanserer ny nasjonalistisk gruppe i Europaparlamentet

AfD lanserer ny nasjonalistisk gruppe i Europaparlamentet

Europe of Sovereign Nations (ESN), ble lansert i Europaparlamentet onsdag.