AfD lanserer ny nasjonalistisk gruppe i Europaparlamentet
Foto: Skjermbilde fra Youtube.

AfD lanserer ny nasjonalistisk gruppe i Europaparlamentet

Europe of Sovereign Nations (ESN), ble lansert i Europaparlamentet onsdag.

En ny nasjonalistisk politisk gruppe, Europe of Sovereign Nations (ESN), ble lansert i Europaparlamentet (EP) onsdag i Brussel. Gruppen består av MEP-er fra Alternative für Deutschland (AfD) sammen med nyankomne delegasjoner fra Øst-Europa, inkludert den polske Konfederacja. ESN, som lenge har vært teoretisert som en mulig nasjonalkonservativ stemme i EP, har nådd de parlamentariske kravene om 23 MEP-er fra syv forskjellige medlemsstater. Delegatene samlet seg i Brussel onsdag for å diskutere partiets grunnlov og tildeling av nøkkelposisjoner.

Partigruppen har registrert seg hos parlamentariske myndigheter og er for øyeblikket i forhandlinger for å bygge bro over spenningene mellom sterke personligheter som representerer nasjonalistiske partier fra forskjellige medlemsland. Onsdag kveld ble AfD-MEP René Aust utnevnt til president for gruppen. ESN forventes å formelt presentere sin partigrunnlov og avduke andre sentrale lederposisjoner på et møte i Europaparlamentet neste uke.

Les mer: Hvorfor stemte tysk ungdom på AfD? Profilert ordfører forklarer …

ESN blir sett på som et radikalt alternativ til de eksisterende European Conservatives and Reformists (ECR) ledet av Giorgia Meloni og det nylig dannede Patriots for Europe. László Toroczkai, lederen av Mi Hazánk—de ungarske nasjonalistene innen ESN—uttalte at lanseringen av gruppen viste følgende:

“Vi ønsker ikke å forhandle med Europas fiender; vi ønsker ikke å komme overens med dem, men vi vil beseire dem,” sa han ved ankomsten til Brussel onsdag.

Den nye partigruppen skal ha sikret støtte fra opptil ni nasjonalistiske partier over hele EU, inkludert den polske Konfederacja, det tsjekkiske SPD, det bulgarske Revival Party og en Reconquête MEP, Sarah Knafo. Den tsjekkiske nasjonalist-MEP Tomio Okamura uttalte at ESNs agenda vil være “mot Green Deal, mot migrasjon og… også mot islamisering” i et medieintervju forrige uke. Kilder nær den nye EP-gruppen sa at de allerede hadde sikret 25 MEP-er og sannsynligvis ville få flere i løpet av de kommende dagene og ukene.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem