Tyskland: AfD-medlemmer får ikke lov til å eie våpen.
Fotomontasje fra Remix News.

Tyskland: AfD-medlemmer får ikke lov til å eie våpen

Dommen vil bli anket.

En ny dom i Nordrhein-Westfalen, Tysklands mest folkerike delstat, forbyr medlemmer av Alternativ for Tyskland (AfD) å eie skytevåpen. Dommerne ved Düsseldorf forvaltningsdomstol baserte avgjørelsen på Tysklands innenlandske etterretningstjeneste, Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), som har klassifisert partiet som en “mistenkt” trussel mot demokratiet. Dette melder Brussels Signal.

Saken ble reist av et ektepar som eide over 200 skytevåpen og hadde en lovlig tillatelse til dette. Tillatelsen ble imidlertid tilbakekalt på grunn av deres medlemskap i AfD. Paret saksøkte først og tapte saken. De har nå også tapt anken, da retten mener at medlemmer av partiet mistenkes for antikonstitusjonelle aktiviteter og derfor anses som “upålitelige” i henhold til gjeldende våpenlover.

Dommen innebærer at ekteparet må enten levere inn våpnene sine til myndighetene eller ødelegge dem, samt all ammunisjon. Mannen eier 197 skytevåpen, mens kvinnen eier 27. Retten gir imidlertid anledning til å anke saken videre til Münster høyere forvaltningsdomstol, “på grunn av sakens fundamentale betydning.”

Les også: Hva nå, Tyskland?

Ifølge den siste rettsavgjørelsen bryter ikke våpenforbudet for AfD-medlemmer med partiprivilegiet fastsatt i artikkel 21 i den tyske grunnloven, kjent som Grunnloven.

Som Uten Filter tidligere har omtalt bekreftet den samme Münster-domstolen allerede BfVs klassifisering av AfD som en “mistenkt trussel” mot demokratiet i mai.

BfV er et sterkt politisert etterretningsbyrå som retter seg mot innenlandske “trusler” mot den konstitusjonelle orden, mens kritikere hevder at byrået er designet for å undertrykke politisk opposisjon. Byrået overvåker for tiden AfD-medlemmer i flere delstater, inkludert telefonavlytting og overvåking av deres internettkommunikasjon, uten rettskjennelse. Per nå gir medlemskap i partiet tilstrekkelig juridisk grunnlag for å målrette det som er landets nest største parti.

Det er uklart hvordan den nåværende avgjørelsen, dersom den bekreftes av høyere rett i Münster, vil påvirke offentlige tjenestemenn i militæret og politistyrkene som regelmessig håndterer skytevåpen.

Les også: Hvorfor stemte tysk ungdom på AfD? Profilert ordfører forklarer …

Til tross for avgjørelsen i Nordrhein-Westfalen, har andre delstatsdomstoler kommet til ulike konklusjoner angående lovligheten av at AfD-medlemmer eier skytevåpen. I fjor bestemte Gera forvaltningsdomstol at Thüringens innenriksdepartement ikke kan tilbakekalle våpenlisenser til AfD-medlemmer generelt; de åpnet imidlertid for individuelle tilfeller.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Ser til Danmark: Berlins AfD-fraksjon med nytt dokument mot parallellsamfunn

Ser til Danmark: Berlins AfD-fraksjon med nytt dokument mot parallellsamfunn

AfD lærer av Danmark.
AfD lanserer ny nasjonalistisk gruppe i Europaparlamentet

AfD lanserer ny nasjonalistisk gruppe i Europaparlamentet

Europe of Sovereign Nations (ESN), ble lansert i Europaparlamentet onsdag.