EU-valget: AfD vokser mest blant unge velgere under 24 år
Bildmontasje: Heimatkurier | Foto: Filmkunstkollektiv

EU-valget: AfD vokser mest blant unge velgere under 24 år

En økning på 12 prosentpoeng, og dermed den største veksten i det yngste velgersegmentet, viser hvor AfD treffer best.

Det endelige resultatet på 15,9 prosent (en økning på 5 prosentpoeng fra forrige valg) i europaparlamentsvalgetskyldes i stor grad Alternativ for Tysklands, AfDs sterke prestasjon blant yngre velgere. Ifølge undersøkelser fra forskningsgruppen Wahlen lå partiet konstant over sluttresultatet blant velgere under 60 år. I den yngste velgergruppen fra 16 til 24 år oppnådde de 17 prosent, noe som sammenlignet med forrige valg er en økning på utrolige 12 prosentpoeng, og dermed etterlot alle andre partier langt bak.

Fremtidsrettet innhold og presentasjon

At høyreorienterte budskap appellerer til ungdom, var tydelig allerede i forkant. U18-valget en uke før selve valget viste klare trender. Der ble AfD ved ungdoms EU-valget det største partiet med 27,1 prosent. Den tyske ungdommen konsumerer valgkamp på nye plattformer som TikTok, hvor AfD og deres ledere langt overgår konkurrentene i antall visninger: Førstekandidat Maximilian Krah alene fikk over en halv million likes på de korte videoene.

Les også: Studie: Høyreorienterte nettinnhold mest populært

FPÖ valgvinner

Freiheitliche Partei (norsk: Frihetspartiet) oppnådde 25,7 prosent ved valget i Østerrike og gikk dermed av med seieren. For Østerrike finnes det ennå ingen statistiske data om aldersfordelingen blant velgerne, men det er sannsynlig at andelen også der har økt blant de yngre.

Nettavisen Heimatkurier skriver: “for de venstreorienterte og forkjempere for befolkningsutskiftning er resultatene til de høyreorienterte kreftene derimot en katastrofe: De står maktesløse overfor stemningsskiftet blant de under 30 og forstår ikke hvorfor deres politikk med regnbuepropaganda, masse- og erstatningsmigrasjon, cancel culture og islamisering ikke slår an.”

"Sivilmarsj" i Warszawa til minne om menig Mateusz Sitek, en soldat fra 1. Warszawa panserbrigade som ble myrdet ved den polske grensen til Belarus, knivstukket av en migrant. (Kilde: X)
Forige innlegg

Aggressive angrep fra migranter ved den polske grensen til Belarus etter drapet på polsk soldat

Frankrike: Sudansk flyktning slipper utvisning til tross for å ha brent ned 16 leiligheter, flere biler, deler av en kirke, og alvorlig skadet en student
Neste innlegg

Frankrike: Sudansk flyktning slipper utvisning til tross for å ha brent ned 16 leiligheter, flere biler, deler av en kirke, og alvorlig skadet en student

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Venstreekstreme planlegger angrep på AfD-landsmøtet mens politiet er opptatt med fotball-EM 

Venstreekstreme planlegger angrep på AfD-landsmøtet mens politiet er opptatt med fotball-EM 

Antifa planlegger å hindre AfDs landsmøte i Essen 29.–30. juni
Illustrasjonsfoto. Skjermbilde fra Youtube. Marine Le Pen og Jordan Bardella.

I Frankrike er RN den avgjørende faktoren

I alle betydninger av ordet ...