#Stolzmonat: Tysk nasjonal stolthet som motvekt til Pride
Fotomontasje: Uten Filter. Kilde X.

#Stolzmonat: Tysk nasjonal stolthet som motvekt til Pride

I juni 2023 startet tyske høyreorienterte en kampanje kalt #Stolzmonat som feirer nasjonal stolthet i stedet for LGBTQ+ stolthet. Kampanjen har fått støtte fra fremtredende AfD-politikere og har skapt stor debatt i Tyskland.

Stolzmonat er tysk for “Stolthetsmåned” (eller “Stolt-måned”), med den forskjellen at man feirer nasjonal stolthet i stedet for Pride-ideologien. I juni 2023 begynte den tyske høyreorienterte aktivisten Patrick Kolek og Youtuberen Shlomo å spre hashtaggen #Stolzmonat på X (tidligere Twitter). Patrick nyttet seg av en lokal X-konto for Alternativ for Tyskland (AfD) han drev på den tiden. Da en tysk nasjonalistisk rapper kastet seg på, erobret #Stolzmonat straks X-trendene. 

Rundt den tiden begynte statens politi i Wuppertal å etterforske Patrick for den “inflasjonære spredningen” av #Stolzmonat. Patricks hjem ble ransaket og han var under etterforskning i nesten et år for hatforbrytelse ved å være en av opphavsmennene bak konseptet #Stolzmonat. Først 17. april i år ble etterforskningen henlagt.

På X skriver Patrick at han raskt forstod at kampanjen hadde truffet en nerve. Kampanjen ble vellykket blant annet fordi ledende AfD-politikere som Björn Höcke sluttet seg til den motkulturelle aksjonen. 

AfD-politiker Beatrix von Storch oppfordret til å avslutte “minoritetenes diktatur” og til å heise det tyske flagget i stedet for LGBTQ-flagget.

Den store finalen kom da #Stolzmaus gikk viralt på slutten av juni 2023. Under #Stolzmaus ble maskoten til den offentlige tyske kringkasteren WDR kuppet og omgjort til en nasjonalistisk mus som er pro-AfD og anti-immigrasjon.

I en drittpakke skrev den tyske ekvivalenten av norske Filter Nyheter, Amadeu Antonio Foundation, at tyske høyreorienterte brukte #Stolzmonat til å føre krig mot LGBTQ-samfunnet.

Les også: Aksjon ved pride-marsj i Aarhus: Man kan ikke skifte kjønn!

Men på tross av brunbeising i medstrøms media, eller kanskje på grunn av dette, fortsatte kampanjen å spre seg. Ideen om å vise nasjonal stolthet som et alternativ til LGBT-flagget har nå også tatt av i andre europeiske land. Og blir gjentatt årlig hver juni.

Under følger noen eksempler fra årets kampanje, som ser ut til å i større grad også  manifesterer seg fysisk:

Og det er tydelig at AfD har omfavnet kampanjen også i år:

Shlomo har allerede på årets første kampanje-dag lagt ut en post på X hvor han samler de beste fysiske aktivitetene for årets #Stolzmonat:

De fleste meme er humoristiske som denne annonsering av at #Stolzmonat var begynt:

En tydelig opposisjon til Pride-ideologien er også å spore i flere av innleggene:

Iran-støttet Hizbollah skyter ‘Burkan’-raketter nær IDF-base og skyter ned israelsk drone.
Forige innlegg

[VIDEO] Hizbollah-angrep traff IDF-base i Nord-Israel

Antonio Canova (1757–1822), relieff av Sokrates fremfor dommerne, Canova-glyptoteket i Possagno, Italia. Foto: Google Arts & Culture via Wikimedia Commons
Neste innlegg

Tilbake til kildene: Document Forlag utgir Sokrates

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Venstreekstreme planlegger angrep på AfD-landsmøtet mens politiet er opptatt med fotball-EM 

Venstreekstreme planlegger angrep på AfD-landsmøtet mens politiet er opptatt med fotball-EM 

Antifa planlegger å hindre AfDs landsmøte i Essen 29.–30. juni
Foto: Boris Palmer. Offentlig eiendom.

Hvorfor stemte tysk ungdom på AfD? Profilert ordfører forklarer …

Boris Palmer, kanskje Tysklands mest kjente nåværende ordfører, tilskriver suksessen