Tyske initiativ mot Pride-ideologien har spredd seg til Norge: Møt #Stolthetsmåned
Fotomontasje: Diverse skjermdump fra X.

Tysk initiativ mot Pride-ideologien har spredd seg til Norge: Møt #Stolthetsmåned

Kampanjen markerer nasjonal stolthet og harselerer med LGBTQ+-bevegelsen.

“Uten Filter” har tidligere omtalt at tyske høyreorienterte i juni 2023 startet en kampanje kalt #Stolzmonat, som feiret tysk nasjonal stolthet i stedet for LGBTQ+ Pride. Kampanjen fikk allerede i fjor støtte fra en rekke fremtredende politikere fra Alternativ for Tyskland (AfD). I år ble kampanjen annonsert av toppledelsen i AfD.

Det er også produsert en egen kampanje-sang og det er flere fysiske manifestasjoner til nå i år, enn på samme tid i fjor.

I Schwerin, hovedstaden i den tyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern har fenomenet som startet i form av en ren online kampanje i fjor funnet veien i den tyske EU-valgkampen, blant annet visualisert som store reklameskilt:

I Erfurter, som hovedstaden i den tyske delstaten Thüringen heiste AfD-politiker Sascha Schlösser Stolzmonat-flagget fra rådhusets balkong:

Les også: CNN gir foreldreråd: Hva du skal gjøre hvis ditt fire år gamle barn “kommer ut som trans”

Stolthetsmåned i Norge

Nå er fenomenet kommet til Norge og en rekke organisasjoner og privatpersoner på høyresiden i norsk politikk deler memer og poster på X (tidligere Twitter) under hastagene #Stolthetsmåned og #Stoltmåned.

Først ut var Legatum Publishing, som i sin støtteerklæring kritiserer at Pride-aktivistene har stjålet regnbuen:

“Det blir sagt at den nye regnbuen skal være et symbol på mangfold og toleranse. Men toleransen den fremmer handler ikke om tenkemåter eller meningsmangfold som vårt demokrati er bygget på. Den handler utelukkende om et mangfold av dels oppkonstruerte kjønn, og et mangfold av seksualiteter og perversiteter. En kan undre seg over hvorvidt påstander om at alle skal ha en “kjønnsidentitet” egentlig handler om å løsrive individet fra fellesskapet vi har gjennom vår kulturelle og nasjonale felles identitet. Noe som igjen leder tilbake til vår gamle regnbue Bifrost og hva vi i dag kan kalle; forsøket på å stjele den.” 

Les også: Spania: Heterofile degradert til annenrangs borgere

Forlaget feirer #Stolthetsmåned ved å legge ut redigerte nasjonalromantiske malerier fra Christian Krohg og Theodor Kittelsen. Siste post er f.eks en ny tolkning av en kjent illustrasjon fra boken Svartedauen hvor “Progress Pride”-flagget blir sett til å representere pesten som kommer til gården, og de som bor på på toppen av haugen representerer de som feirer Stolthetsmåned.

Saken fortsetter under.

Blant partier i Norge er Norgesdemokratene (ND) så langt det eneste som har uttrykt støtte til kampanjen. På sine nettsider skrev partiet:

“Det er sentralt i vårt politiske grunnsyn at vi vil verne om vår egenart og vår uavhengighet.

Vi avviser globalistiske framstøt fra overnasjonale organer og eliter som søker å påtvinge Norge forestillinger som ikke hører hjemme her, og som er direkte skadelige for oss.

Dette er bakgrunnen for at vi støtter ideen om at vi i juni måned, i stedet for å feire en meget suspekt Pride-ideologi, heller feirer vår egen nasjonale stolthet.” 

Det nasjonalkonservative partiet har oppdatert sin profilbildegenerator til å også inneholde  billedrammen “Stolthetsmåned”, som rammer inn profilbildet med en gradiert utgave av det norske flagget. Partileder Geir Ugland Jacobsen og partiets offisielle talsmann Øyvind Eikrem har for anledningen begge oppdatert sine profilbilder på X.

Les også: Ikke en spøk: “Queer Planet” kommer ut i juni

Saken fortsetter under.

Nettstedet Lykten, medlemmer av ND og en rekke privatpersoner har også kastet seg på trenden og det er stor spennvidde i hva de poster. Alt fra bilder generert ved hjelp av kunstig intelligens til gjenbruk av kjente memer:

Saken fortsetter under.

Truffet tidsånden?

Som “Uten Filter” omtalte torsdag kan det se ut som tidsånden er i ferd med å snu når det gjelder støttet til Pride:

30 % av menn bosatt i Norge er ganske eller helt enige i at kampen for LHBT+-personers rettigheter har gått for langt. Tallet er enda høyere (37 %) blant respondentene som oppgir at de ikke kjenner noen skeive.”

Funnene støttes i andre spørreundersøkelser. En undersøkelsen, som ble presentert under Nordiske mediedager, svarte hele 48 prosent av de spurte at Pride-feiringen kan virke overveldende.

Les også: Aksjon ved pride-marsj i Aarhus: Man kan ikke skifte kjønn!

Tidligere CIA-analytiker slår alarm om faren for atomkrig  
Forige innlegg

Tidligere CIA-analytiker slår alarm om faren for atomkrig  

Israelske myndigheter avslørt i omfattende påvirkningsoperasjon mot USA
Neste innlegg

Israelske myndigheter avslørt i omfattende påvirkningsoperasjon mot USA

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Intervju med Geir Ugland Jacobsen

Intervju med Geir Ugland Jacobsen

Snakket med Hans Rustad om hvordan det er å drive
Foto: Fra NDs landsmøte. Fra venstre: sekretær i sentralstyret Ole Anders Flatmo, organisatorisk nestleder Tom Stian Øhman, partileder Geir Ugland Jacobsen og på det tidspunktet påtroppende politisk nestleder Ellinor Birkeland.

Ellinor Birkeland trekker seg fra Norgesdemokratene

Trakk seg som politisk nestleder bare 16 dager etter at