"Patrioter for Europa": FPÖ, Fidesz og ANO danner ny fraksjon i Europaparlamentet
Babiš, Kickl und Orbán© FPÖ.

“Patrioter for Europa”: FPÖ, Fidesz og ANO danner ny fraksjon i Europaparlamentet

– Dette er begynnelsen på en ny æra i europeisk politikk

Som Uten Filter meldte i går, er det nå etablert en ny fraksjon i Europaparlamentet, bestående av Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ (norsk: det østerrikske frihetspartiet), Fidesz fra Ungarn og ANO fra Tsjekkia. Målet er å starte en “patriotisk æra”. FPÖs partileder Herbert Kickl beskriver alliansen som en “bærerakett” for suverenitet og frihet. Fraksjonen, som kaller seg “Patrioter for Europa”, fokuserer på en politikk som bevarer nasjonale egenarter og prioriterer direkte demokrati over EU-lovgivning.

Les også: Den første tilbakevandringskommissæren i EU? – Hvordan Frihetspartiet i Østerrike vil forme Europa

Den nye fraksjonen består av seks representanter fra FPÖ, syv fra ANO og elleve fra Fidesz. Ungarns statsminister og Fidesz-leder Viktor Orbán kalte fraksjonen “den største høyrefraksjonen” i Europaparlamentet. Orbán fremhevet at europeerne ønsker fred, orden og utvikling, og kritiserte Brussel for deres økonomiske politikk og Green Deal. Han sa klart ifra: “Vi støtter ikke ulovlig innvandring og står for den tradisjonelle familien.” De tre partilederne presenterte også et manifest, dokumentert av magasinet FREILICH.

“Største høyrefraksjon”

Den tsjekkiske eks-statsministeren Andrej Babiš fra ANO understreket målene til den nye fraksjonen: Kampen mot ulovlig innvandring, avvisning av Green Deal og beskyttelse av medlemslandenes suverenitet. Fraksjonen ønsker å oppheve forbrenningsforbudet, styrke råvareutvinningen og bygge en EU som beskytter medlemslandenes suverenitet og grenser.

Kickl var optimistisk: “Vi er overbevist om at flere vil slutte seg til.” Flere partnere forventes å slutte seg til i de kommende dagene. Gruppen krever også et mindre Europaparlament og ønsker å styrke folkenes innflytelse.

Det er foreløpig uklart om det tyske partiet Alternativ for Tyskland vil slutte seg til den nye fraksjonen.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem