Skyting i tyrkisk bryllup i Thionville: To døde og to alvorlig skadet
Bile: Fra video

Skyting i tyrkisk bryllup i Thionville: To døde og to alvorlig skadet

Dagen før den første delen av det franske nyvalget, skjer det et oppgjør blant innvandrere.

Etter Nasjonal Samlings knusende seier i valget til Europaparlamentet tidligere denne måneden, innkalte Macron til en tidlig avstemning i frykt for at resultatet ellers ville føre til handlingslammelse i nasjonalforsamlingen.

Thionville, Frankrike: Lørdag kveld ble et tyrkisk bryllup i Thionville, Moselle, rammet av en tragisk skyteepisode som resulterte i at to personer omkom og to andre ble alvorlig skadet. Ifølge en politikilde var det flere bevæpnede menn iført finlandshetter som avfyrte automatvåpen før de flyktet fra stedet.

Skytingen, som skjedde rundt klokken 01.00 i festlokalet Eden Palace i utkanten av Thionville, skal ifølge Le Républicain Lorrain ha involvert rundt hundre gjester. De bevæpnede mennene kom inn i lokalet med tunge våpen og hagler, og skjøt mot gjestene. En mann i 20-årene ble drept, og en gravid kvinne ble skadet i angrepet.

“Det var under et bryllup. En gruppe mennesker gikk ut for å røyke foran salen, og så kom tre tungt bevæpnede personer og åpnet ild flere titalls ganger i deres retning”, forteller en politikilde. Angriperne ankom i en 4X4, trolig en BMW.

Les også: De som advarte mot multikulturalismen hadde rett

Etterforskningen er nå overlevert til Frankrikes interregionale spesialdomstol (JIRS) for bekjempelse av organisert kriminalitet, ifølge statsadvokatembetet i Thionville. Det antas at skytingen er et oppgjør mellom kjente kriminelle innvandrergjenger i Moselle, særlig i Metz-området.

Politiet arbeidet på åstedet søndag morgen, hvor journalister fra AFP observerte etterforskere ta prøver fra en bil og undersøke minst tre kulehull i en glassdør som leder inn til festlokalet. Mange patronhylser ble funnet på stedet, rapporterer Le Républicain Lorrain.

“Vi kan ikke tillate at territoriet vårt blir herjet av menn med automatvåpen, så vi kommer til å gjøre alt som er nødvendig for å sørge for at de involverte raskt blir arrestert,” uttalte en politikilde.

Grenseområdet til Lorraine har lenge vært plaget av narkotikahandel og gjengrelatert vold. I mai 2023 ble fem personer skadet i en skuddveksling mellom rivaliserende gjenger i Villerupt, i nabodepartementet Meurthe-et-Moselle, ved et kjent narkotikahandelssted. Etterforskningen av lørdagens hendelse er nå i hendene på politiet i Metz, og de forsøker å finne ut om kjøretøyet som ble brukt av gjerningsmennene, kom fra Tyskland eller Luxembourg, som begge ligger kun femten kilometer unna grensen.

Paris, Frankrike: Søndag avholder Frankrike første runde av et fremskyndet parlamentsvalg som kan resultere i landets første regjering med Nasjonal Samling. Den andre runden av valget finner sted 7. juli, og utfallet av avstemningen er fortsatt høyst usikkert.

Tre store politiske blokker konkurrerer om makten: Nasjonal Samling, president Emmanuel Macrons sentrumsallianse og koalisjonen Nye folkefronten, som består av sentrum-venstre, grønne og venstreekstreme krefter. Det franske valgsystemet er komplekst og gjenspeiler ikke nødvendigvis den landsomfattende støtten til et parti.

Les: Afrikanere og arabere i Frankrike mobiliserer mot “fascistene”

Presidenten for Nasjonal Samling, Jordan Bardella, uttalte at dersom han blir statsminister, vil han motsette seg å sende franske tropper til Ukraina, en mulighet Macron ikke har utelukket. Bardella sa også at han ville nekte å levere langdistanseraketter og andre våpen som kan treffe mål i Russland.

Spenningsnivået er høyt i Frankrike, og valget blir sett på som en avgjørende test for landets fremtidige politiske retning. Med tre sterke blokker i konkurranse, er det vanskelig å forutsi hvem som vil få flertall i nasjonalforsamlingen og hvilken politisk kurs Frankrike vil ta i tiden fremover.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Nyhetssak: Andre runde av det franske parlamentsvalget

Andre runde av det franske parlamentsvalget

Populistene på høyresiden gjorde et overraskende godt valg i 1.
Macron tar Frankrike mot et "Frexit"-øyeblikk, advarer Michel Barnier

Macron tar Frankrike mot et “Frexit”-øyeblikk, advarer Michel Barnier

Emmanuel Macron har ført landet sitt til kanten av et