PST – Beskytter av Norges sikkerhet eller det politiske regimets forlengede arm for å slå ned på opposisjon? 
Illustrasjonsbilde.

PST – Beskytter av Norges sikkerhet eller det politiske regimets forlengede arm for å slå ned på opposisjon? 

Har PST utviklet seg til å bli det norske regimets Stasi?

Av: Reinert Skadsem

I begynnelsen av mars i år kunne NRK meddele i en artikkel «PST vil slå ned på politikerhets – får utvidet mandat» at «Fra og med august 2024 vil PST få et utvidet mandat til å etterforske lovbrudd som er av en mindre alvorlighetsgrad enn det de vanligvis har mandat for å etterforske.» Simple lovbrudd og frimodige ytringer er nå blitt noe som truer rikets sikkerhet og dermed ikke lenger en oppgave som det lokale politiet skal håndtere.

Den nye PST-sjefen Beate Gangås (tidligere politimester fra Oslo uten politiutdanning) opplyste samtidig om: «Vi skriver nå et brev til alle departementene og Stortinget for å gjøre dem mer bevisst på at de kan anmelde. Vi er opptatt av å få de rette sakene som vi kan starte etterforskning på fra august 2024

NTB meddelte den 16. mars om at Sylvi Listhaug hadde vært i avhør hos PST i forbindelse med at hun hadde blitt fulgt av «Palestina»-aktivister.   

På grunnlag av PST sin oppfordring skrev jeg derfor en e-post til PST den 18. mars der jeg informerte om en klar trusselsak mot et parti og deres politikere som Oslo-politiet (under Gangås ledelse) tidligere hadde valgt å henlegge uten å etterforske, selv med klare og gode videobeviser, der jeg ba dem ta kontakt med meg for dokumentasjon om saken.

Jeg har fortsatt ikke engang fått en tilbakemelding fra PST selv etter flere purringer både per e-post og telefonkontakt. Klare oppfordringer til vold er tilsynelatende mindre viktig for PST enn såkalt «hets og trakassering» eller er PST sin interesse basert på hvem som gir og mottar «hets og trakassering»?

Her vil jeg minne om at PST oppfant den misvisende terminologien «antistatlig» i 2022 som fortsatt ikke er definert hva faktisk betyr. På basis av PST sin bruk av begrepet er man visst antistatlig hvis man er motstander av regjeringens og Stortingets aktuelle politikk. Det betyr ikke som man skulle tro, at man er motstander av konseptet med en statsforvaltning som styrer landet.

Jeg ble også nylig tipset om at den Brønnøysund registrerte foreningen exitWHO!! må avvikles etter flere samtaler med PST.

Har PST utviklet seg til å bli det norske regimets Stasi?

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Politiets sjikane mot COMPACT-demonstranter – Syrer knivstikker mann 100 meter unna

Politiets sjikane mot COMPACT-demonstranter – Syrer knivstikker mann 100 meter unna

Hundrevis av mennesker samlet seg i Chemnitz på tirsdag for
Politiet oppdaget Trump-skytter nesten 30 minutter (!) før skuddene ble avfyrt, melder NBC-tilknyttet kanal

Politiet oppdaget Trump-skytter nesten 30 minutter (!) før skuddene ble avfyrt, melder NBC-tilknyttet kanal

Avsløringen reiser spørsmål om hvorvidt andre tiltak kunne ha blitt