Flertallet av europeere tror ikke at Ukraina kan vinne
Illustrasjonsbilde: Krigskirkegård i Ukraina. Kilde Youtube.

Flertallet av europeere tror ikke at Ukraina kan vinne

Flertallet av europeere tror ikke at Ukraina kan vinne krigen mot Russland, viser en undersøkelse fra European Council on Foreign Relations.

En undersøkelse utført av European Council on Foreign Relations (ECFR), en tankesmie basert i Berlin, viser at flertallet av europeere ikke tror at Ukraina kan vinne krigen mot Russland.

Undersøkelsen viser at europeere i større grad tror at Ukraina ikke vil beseire Russland på slagmarken. Omtrent en tredjedel til halvparten av de spurte tror at krigen vil ende med en forhandlet løsning, mens 31 prosent tror at en russisk seier er sannsynlig.

Les også: Fanger til fronten: Ukraina følger Russlands eksempel

Blant EU-landene som ble undersøkt, var det kun i Estland at en høyere andel respondenter (38 prosent) tror at Ukraina vil vinne.

I kontrast er flertallet av ukrainere (58 prosent) fortsatt sikre på at deres tropper kan vinne og de stoler fortsatt på støtten fra sine internasjonale allierte. Bare 1 prosent av ukrainerne tror at Russland vil vinne krigen, mens 30 prosent tror at en forhandlet løsning er det mest sannsynlige utfallet.

Saken fortsetter under.

NATO-ledere vil sannsynligvis ikke finne “støtte blant befolkningene i medlemslandene for utplassering av tropper.” Andelen som støtter denne ideen varierer mellom bare 4 prosent og 22 prosent i ulike land.

Når det gjelder forsvarsutgifter, er de fleste landene imot å øke bidragene, med unntak av Polen (53 prosent for), Estland (45 prosent), Sverige (41 prosent) og Tyskland (40 prosent).

Les også: NATO vurderer å innføre flyforbudssone over Vest-Ukraina

De spurte europeerne er også delte i spørsmålet om fordelene ved at Ukraina blir medlem av EU. Landene som er mest positive er Portugal, Estland, Sverige, Spania og Polen, mens de mest skeptiske er Tyskland, Bulgaria, Tsjekkia og Frankrike. Undersøkelsen dekket imidlertid ikke alle land.

I mellomtiden er ukrainere tydelig for EU-medlemskap, med nesten to tredjedeler (64 prosent) som sier at de mener EU-medlemskap er like viktig for landets fremtid som NATO-medlemskap.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.