Politisk kaos: Biden snøvler og forveksler under viktig pressekonferanse
Foto: Joe Biden. Kilde. Youtube.

Etter intervju-fiasko: Opprop for å få Biden til å trekke seg

"Se. Jeg har en kognitiv test hver eneste dag... ikke bare driver jeg kampanje, men jeg styrer verden... Jeg gjorde den beste jobben [sic] som jeg vet jeg kan gjøre, det er det dette handler om..."

Etter hans feilfylte 4. juli-tale som Uten Filter har omtalt, gjorde president Bidens fredagsopptredener lite for å stoppe den ydmykende marsjen mot en tilsynelatende uunngåelig avslutning på hans 2024-presidentkampanje. Dagen var preget av flere forvirrende uttalelser, sammen med et mye etterlengtet primetime-intervju på ABC som fremtredende demokrater kalte “trist” og “skremmende.”

Kanskje mest betydningsfullt var det at flere demokratiske lovgivere nå oppfordrer Biden til å trekke seg fra løpet. Virginias senator Mark Warner organiserer angivelig et møte med sine kolleger for å bygge en samlet appell for at Biden skal trekke seg.

Les også: Biden har sensurert bøker med vaksinekritikk

Ifølge anonyme kilder sitert av Washington Post vurderer Warner og hans allierte forskjellige måter å gripe inn på, inkludert et møte i Det hvite hus med Biden. Mens antallet husdemokrater som har oppfordret Biden til å trekke seg steg til fire på fredag – da Illinois-representanten Mike Quiqley ga uttrykk for sine følelser på MSNBC – har ingen sittende senatorer ennå krysset den linjen. Imidlertid, ifølge Washington Post:

Det er en voksende enighet blant senatets demokrater om at situasjonen med Biden på toppen av billetten er uholdbar, og senatorer prøver å finne den beste måten å formidle det budskapet til en isolert president. Noen senatorer tror ikke Biden har folk rundt seg som gir ham et nøyaktig bilde av konsekvensene.

En talskvinne for Warner nektet å bekrefte eller avkrefte rapportene om hans intriger, men sa i stedet: “Som mange andre mennesker i Washington og over hele landet, mener senator Warner at dette er kritiske dager for presidentens kampanje, og det har han gjort klart for Det hvite hus.”

Mens Warner – lederen av Senatets etterretningskomité – manøvrerte på Capitol Hill, tilbrakte Biden dagen i vippestaten Wisconsin, som han offisielt vant i forrige valg med bare 20 682 stemmer. På et rally i en gymsal på en ungdomsskole i Madison la Biden til sin stadig voksende bunke av tabber ved selvsikkert å forutsi at han ville slå Donald Trump “igjen i 2020”:

Nok en gang beviste han at ikke engang en teleprompter kan sikre Bidens feilfrie levering av en tale, han sa også: “Vi skal beskytte våre barn mot å få krigsvåpen av våre gater!”

Fredagens hovedbegivenhet var Bidens intervju med George Stephanopoulos på ABC. Selv om det var forhåndsinnspilt etter rallyet hans i gymsalen før det ble sendt i en primetime-spesial, sa ABC at de viste hele intervjuet uten redigeringer.

Som forutsett av Zerohedge, spilte Stephanopoulos, som har demonstrert alle de verste tendensene til stor-media-venstrevridde, dette intervjuet relativt rettferdig. Han utfordret Bidens tidligere forsøk på å skylde sin debattprestasjon på jetlag fra en reise som ble avsluttet et dusin dager før arrangementet. Han konfronterte Biden med skarpe sitater fra en New York Times-rapport, hvor kilder hevdet at hans mentale glipper har blitt hyppigere. Han stilte også skarpe oppfølgingsspørsmål da Biden var unnvikende.

På et tidspunkt hørtes imidlertid Stephanopoulos ut som et empatisk familiemedlem som forsiktig konfronterer en eldre person med den harde sannheten om deres tilstand, og sa til Biden:

“Jeg har hørt fra dusinvis av dine støttespillere de siste dagene…De elsker deg, og de vil være evig takknemlige til deg for å ha beseiret Donald Trump i 2020. De mener du har gjort en flott jobb som president, mange av de suksessene du nevnte. Men de er bekymret for deg og landet. Og de tror ikke du kan vinne. De vil at du skal gå med verdighet, og de vil heie på deg hvis du gjør det.”

En av Bidens verste øyeblikk i intervjuet kom som svar på det som kan ha vært det enkleste spørsmålet. På spørsmål om han hadde sett debatten etterpå, svarte Biden: “Jeg tror ikke det, nei.” Stephanopoulos sitt oppfølgingsspørsmål om når Biden innså at debatten ikke gikk bra, utløste et spesielt usammenhengende svar:

“Hele måten jeg forberedte meg på, ingen sin feil min. Ingen sin feil, min. Jeg, uh, forberedte meg slik jeg vanligvis ville gjort, sittende ned som jeg gjorde, kom tilbake med utenlandske ledere eller det nasjonale sikkerhetsrådet for eksplisitte detaljer.

Og jeg innså omtrent halvveis at, du vet, jeg siterte New York Times hadde meg nede med 10 poeng før debatten, 9 nå eller hva pokker det er. Faktum er at det jeg så på er at han også løy 28 ganger. Jeg kunne ikke, jeg mener, måten debatten gikk, ikke – min feil, ingen andres feil – ingen andres feil.”

Biden avviste gjentatte ganger muligheten for å trekke seg fra 2024-kampen, og forsikret Stephanopoulos om at kongressledere som senatets flertallsleder Chuck Schumer og husets speaker Hakeem Jeffries ikke vil oppfordre ham til å trekke seg. Han antydet at det ville ta guddommelig inngripen: “Hvis den allmektige Herren kom ned og sa, ‘Joe, gå ut av løpet,’ ville jeg gått ut av løpet. Den allmektige Herren kommer ikke ned.”

Biden insisterte også på at, i motsetning til en lang rekke meningsmålinger som viser at Trump er foran, er løpet faktisk tett. Stephanopoulos fortsatte å male et dystert bilde av hans utsikter, men ga også Biden en minne-livline:

Da Stephanopoulos presset ham til å forplikte seg til å ta en “full nevrologisk og kognitiv evaluering,” svarte Biden, med henvisning til sine presidentplikter, “Se. Jeg har en kognitiv test hver eneste dag. Hver dag har jeg den testen. Alt jeg gjør. Du vet, ikke bare driver jeg kampanje, men jeg styrer verden.”

Les også: Bidens X-konto glemte 4. juli

“Faktum er, det kan være sant, men 75% av det amerikanske folket tror…han feiler,” motargumenterte tidligere Biden-rådgiver David Axelrod i en opptreden på CNN etter intervjuet. Han sa også at han fant noe av intervjuet “trist.”

Bidens demokratiske motstandere grep på et av hans svar spesielt. Stephanopoulos spurte Biden hvordan han ville føle det hvis, mot så mange krav om at han skulle trekke seg, han ble værende i løpet og deretter tapte for Trump. Biden svarte: “Jeg vil føle så lenge jeg ga alt, og jeg gjorde den beste [sic] jobben som jeg vet jeg kan gjøre, det er det dette handler om.”

Tidligere Obama-bolig- og byutviklingsminister Julian Castro kalte den linjen “den mest skremmende” i intervjuet. “Det er ikke bra nok for det amerikanske folket…Det folk vil ha er å ha tillit til at den som demokratene stiller opp kan vinne dette valget…Det overveldende inntrykket jeg fikk fra dette er at du har en president som egentlig er i fornektelse…om nedgangen folk tydelig kan se.”

Når det gjelder det morsomste øyeblikket i intervjuet, går vår stemme til da Biden refererte til sitt beskjedne publikum i ungdomsskolens gymsal – anslått til hundrevis – som et tegn på hans kampanjes styrke. Han spurte deretter hvem andre som kunne trekke en slik mengde. Stephanopoulos kunne ikke annet enn å svare på det som var ment å være et retorisk spørsmål:

ABC’s paneldiskusjon etter intervjuet blant kanalens snakkesjefer hadde en utpreget dyster tone, startet med Jonathan Karl:

“Det var ingenting i dette intervjuet som roer nervene til nervøse demokrater som frykter at Joe Biden er på vei mot å tape dette løpet…til Donald Trump. Faktisk, for noen av disse menneskene, reiser intervjuet nye bekymringer. Spesielt det faktum at han ikke er villig eller uvitende om at han er i en vanskelig situasjon…at han taper.”

Nettverkets Martha Raddatz sa at administrasjonstjenestemenn forteller henne at Biden lytter mest til en “stram indre sirkel” som “forteller ham at han kan vinne, at han må fortsette. Dette inkluderer selvfølgelig hans kone, Jill, som raser mot de som vil ha ham ut av løpet.”

På den andre siden av dragkampen er ikke nåværende og tidligere folkevalgte de eneste med stort potensial til å styre Biden mot utgangen: Store demokratiske givere mister også troen. “Biden må tre til side for å la en energisk demokratisk leder slå Trump og holde oss trygge og velstående,” sa Netflix medgründer Reed Hastings, som har gitt 20 millioner dollar til demokratene de siste årene, i en e-post til Times.

“Vi hadde snakket med [Bidens] team om å gjøre en innsamlingsaksjon, men jeg kjølnet på det,” sa en anonym giver fra Arizona til ABC News. “Jeg slet med å få andre mennesker involvert. Folk var ikke optimistiske på Biden. Nå er det et ‘helvete nei’.”

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Joe Biden trekker seg allerede denne helgen?

Joe Biden trekker seg allerede denne helgen?

Joe Biden har tidligere sagt at han skal fortsette inntil
Tilsynskomiteen stevner tre topphjelpere i Det hvite hus angående president Bidens helse K

Biden holder en pressekonferanse under NATO-toppmøtet

USAs president Joe Biden skal holde en pressekonferanse etter NATO-toppmøtet