Den store utskiftning: Hvite barn og ungdommer er nå i mindretall i USA
Foto: Midjourney.

Den store utskiftning: Hvite barn og ungdommer er nå i mindretall i USA

Mindre enn 45 % av barn under 10 år i USA er hvite. Dette markerer landets overgang til et multiminoritets-samfunn, hvor andelen av såkalte Hispanics har mer enn doblet seg i løpet av få generasjoner.

En fersk statistikk fra Claritas Pop Facts viser endringer i den etniske sammensetningen blant ulike generasjoner av amerikanere over tid. Statistikken tydeliggjør reduksjonen i den europeiskættede befolkningen, spesielt blant de yngste aldersgruppene. Etterkommere av søramerikanske innvandrere, som ofte kom ulovlig til landet, øker raskt i antall og utgjør nå mer enn en fjerdedel (27,2 prosent) av Alpha-generasjonen (barn opp til 10 år). Undersøkelsen, som varte frem til oktober 2023, går tilbake til den såkalte “Silent Generation”, født før 1945. Denne generasjonen består fremdeles av 76,6 prosent hvite.

Les også: Tjenestemann i Bidens utenriksdepartementet innrømmer at “Den store utskiftningen” skjer med overlegg; “De vil endre demografien i USA”

Demografi er skjebne

Grafikken ble publisert på X (tidligere Twitter) på USAs nasjonaldag av brukeren Joseph Bronski, som skrev:

“Amerikanske zoomere (generasjonen født mellom 1997-2012, red.anm.) er en hvit minoritet. Hva feirer vi egentlig den 4. juli? Joe Bidens venstreorienterte tyranniregjering, som hersker over den mest underdanige og dummeste massen i menneskehetens historie? Amerika er en vits!”

Tallene viser tydelig nedgangen i befolkningen som bygde USA. Fra den eldste generasjonen til den yngste, reduseres deres andel gradvis. Fra boomer-generasjonen (70,6 prosent) til Generasjon X (57,9 prosent) og Millennials, som med 51,1 prosent fortsatt er i flertall, er det nå bare 47,9 og 44,7 prosent blant henholdsvis Gen Z (også kalt zoomere) og Gen Alpha.

Erstatningsmigrasjon og fødsler

Samtidig har andelen av såkalte Hispanics økt betydelig. De millioner av migranter som har kommet fra sør, har i de siste tiårene utnyttet den utilstrekkelige grensekontrollen og manglende remigrasjonspolitikken i USA.

Les også: Trump lover den største deportasjonen i USAs historie: – Vi har ikke noe valg

Fødselrett og den relativt høye fødselsraten blant latinamerikanske kvinner har bidratt til en enorm vekst i denne befolkningsgruppen: blant de født før 1945 og boomers er det henholdsvis 8,8 og 10,7 prosent, mens blant Millennials (22,6 prosent) og zoomere (25,6 prosent) har andelen mer enn doblet seg. Mens president Joe Biden ser positivt på utviklingen, har hans rival Donald Trump i flere år lovet å bremse denne utviklingen gjennom strengere grensekontroller.

Kilde: Heimatkurier.at.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem