Tilsynskomiteen stevner tre topphjelpere i Det hvite hus angående president Bidens helse
Illustrasjonsbilde: Joe Biden. Kilde: Skjermbilde fra Youtube

Tilsynskomiteen stevner tre topphjelpere i Det hvite hus angående president Bidens helse

Komiteen er "bekymret" for at hver av disse tjenestemennene er "en av flere ansatte i Det hvite hus som har tatt på seg ansvaret for å styre landet mens presidenten ikke kan."

Axios melder at husets tilsynskomité, ledet av James Comer (R-KY), har utstedt stevninger til tre høytstående hjelpere i Det hvite hus og krever at de avlegger vitnesbyrd om president Joe Bidens helse og hvem som egentlig styrer landet. De som er stevnet, er Anthony Bernal, First Lady Jill Bidens nærmeste assistent; Annie Tomasini, visestabssjef; og Ashley Williams, seniorrådgiver.

Les mer: Biden har sensurert bøker med vaksinekritikk

Ifølge Comer har Bernal og Tomasinis tilgang til presidentfamiliens bolig vekket bekymring blant staben i Det hvite hus, som finner deres hyppige tilstedeværelse uvanlig for politiske medarbeidere. Comer påpeker at de tre angivelig har skapt en “beskyttende boble” rundt president Biden, som begrenser hans uavhengighet. Komiteen undersøker om disse hjelperne har påtatt seg roller utover deres offisielle kapasiteter på grunn av presidentens angivelige sviktende kognitive tilstand.

Comer understreket behovet for åpenhet og sa: “Det hvite hus har beskyttet tre nøkkelpersoner fra å vitne om president Bidens feilbehandling av klassifiserte dokumenter, og nå har vi gjennom rapporter fått vite at de samme personene også prøver å dekke over president Bidens sviktende kognitive tilstand. President Biden er tydelig uegnet for embetet, men hans stab prøver å skjule sannheten for det amerikanske folket. Viktige ansatte i Det hvite hus må vitne for vår komité slik at vi kan gi den åpenheten og ansvarligheten amerikanerne fortjener.”

Les mer: Etter intervju-fiasko: Opprop for å få Biden til å trekke seg

Stevningene reflekterer komiteens vedvarende bekymringer om hvem som faktisk styrer landet og presidentens evne til å utføre sine plikter uavhengig.

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.