Venstreekstremister forsøkte å storme Tesla-fabrikk i Tyskland

Tesla-motstandere har forsøkt å ta seg inn i bilprodusentens fabrikklokaler i Grünheide utenfor Berlin. Politiet forhindret dette og rapporterte om flere arrestasjoner. Tre politibetjenter er skadet.

Under et rødt flagg med slagordet «Forstyrr kapitalismen, skap fremtiden!» forsøkte demonstranter å storme Telsa Gigafactory Berlin-Brandenburg. De venstreekstreme demonstrantene stilte krav om at utvidelsen av fabrikken skulle stanses. Hundrevis av politifolk, inkludert ridende styrker, stilte opp for å forsvare fabrikken mot aktivistene. Politiet måtte ta i bruk batonger og vannkanoner for å forhindre fysiske angrep på fabrikken.

Rundt 1 200 aktivister fra hele Europa samlet seg utenfor fabrikken torsdag, ifølge den tyske storavisen Bild. De satte opp telt, Palestina- og ANTIFA-flagg samt støtteerklæringer til den tyske terrorgruppen «Rote Armee Fraktion». 

​​En påsatt brann satte 5. mars i år den samme Tesla-fabrikken ut av spill. Terroraksjonen ledet til et 2 prosent fall i førhandelen på Wall Street samme dag. Den venstreekstreme organisasjonen «Vulkangruppe» tok ifølge tyske medier ansvaret for brannen.

21 brannstiftelser utført av venstreekstremister så langt i år

Siden begynnelsen av 2024 har det vært 21 brannstiftelser i Tyskland utført av venstreekstremister. Dette sjokkerende tallet ble avslørt i en parlamentarisk undersøkelse bestilt av AfD-parlamentariker Jan Wenzel Schmidt. Det tilsvarer i gjennomsnitt mer enn ett angrep i uken. 

«Venstreekstrem terror er en del av hverdagen i Tyskland, og ingen snakker om det», kommenterer AfD-politikeren, som har gjort etterforskningen av venstreekstremisme til et fokusområde i sitt parlamentariske arbeid ifølge nettavisen Heimatkurier.

Sentrumspartiene sikret flertall mot å utrede folkeavstemninger
Forige innlegg

Sentrumspartiene sikret flertall mot å utrede folkeavstemninger

Neste innlegg

Trump lover å deportere «nesten 20 millioner» ulovlige innvandrere

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.