10/05/2024

Ingen flyktninger for Drammen — neste år

Etter å ha fått vedtaket om "kun ukrainske flyktninger" erklært ulovlig av Statsforvalteren, krever FrP full stans av flyktninger til Drammen fra og med 2025.

Kommunestyret i Drammen vedtok tirsdag å ta imot 125 flyktninger i år. Neste år kommer Frp til å kreve null flyktninger sier Jon Helgheim. Senterpartiets Simon Nordanger mener det vil være en skandale.

Drammen kommunes opprinnelige vedtak om mottak av flyktninger, hvor man kun ønsket ukrainske flyktninger, skapte mye debatt. Vedtaket ble klaget inn til statsforvalteren og ble dermed kjent diskriminerende og ugyldig. Lovverket tar ikke hensyn til at Drammen er i en vanskelig situasjon i forhold til å integrere de store mengdene av flyktninger som allerede bor i kommunen.

«Siden Staten ikke tillater Drammen å bosette de flyktningene vi mener vi kan bosette, mener FrP at vi må slutte å bosette flyktninger. Neste år kommer derfor FrP til å kreve null flyktninger, og det forventer vi å få flertall for», skriver Helgheim på Facebook.

Dagsavisen hevder Fremskrittspartiet ble presset av sine samarbeidspartnere til å akseptere 125 flyktninger. Turid Thomassen fra Drammen KrF sier til NRK at hun ble presset til å gå med på det opprinnelige vedtaket. På spørsmål om Drammen må slutte å bosette flyktninger sier Høyres gruppeleder Kristin Surlien at “For Høyres del starter den diskusjonen først når anmodningsbrevet fra Imdi foreligger.”

Det er dermed lite som tyder på at Frp vil få flertall i kommunen for sitt krav.

Forige innlegg

Forsvinner Liberalistene som politisk parti?

Sentrumspartiene sikret flertall mot å utrede folkeavstemninger
Neste innlegg

Sentrumspartiene sikret flertall mot å utrede folkeavstemninger

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.