11/05/2024

Eurovision Song Contest (MGP) — Folket har talt

De støtter ikke TERROR!

Av: Rune Chr. Tollefsen

Israel fikk 39,3% av folkestemmene fra Italia – det er ikke bare grunnet sang, musikk og fremførelse – det er en politisk demonstrasjon mot terror.

Nrk er mest opptatt av hva det vil si for EBU og Eurovision i fremtiden. Men FNs hovedforsamling stemmer for fullt FN-medlemskap, en ny støtte til Palestina for en tostats-løsning som vil gi en Hamas-leder makten i Gaza. Det er en umulig løsning for Israel. De har fått nok av terror fra Hamas. Det er ventet at USA igjen nedlegger veto mot en annerkjennelse av Palestina, og derfor vil ikke dette være noe annet enn en symbolsk handling. Norge stemte som forventet med — mens Sverige og Finland avsto fra å stemme.

Når folket i morgen stemmer, er det med en bevisst intensjon om å vise sin stemme mot terror.

Vebjørn Selbekk, redaktør i Dagen, gikk ut offentlig i går og stemte for Israel hele 20 ganger. Jeg vil påstå det er en mektig stemme jeg absolutt er enig med.

Erlend Wiborg i FrP er også en av de som stemte for Israel. Selv om Wiborg eller Selbekk ikke benytter ordene terror, eller omtaler selve sakens kjerne på NRK, så vil jeg tro dette er den underliggende faktoren. Deres argument er omtanken for artisten på 20 år, som må fraktes av bevæpnet politi fra hotellet til arenaen — og det presset denne unge damen står i.

Julia Eikeland, sentralstyremedlem i AUF, synes det er forkastelig, uten å si hva som er forkastelig, noe vi kan legge på NRK som klipper og limer av hjertens lyst så alt skal bli mest dramatisk – uten å oppnå annet enn et uopplyst seermedium.

Selv om politikere i Europa jobber for en fredelig løsning i Midtøsten – noe de har jobbet for i over 50 år, og således er det forståelig at de ønsker den løsningen. Folkets stemme er så mektig at det før eller senere vil skifte det politiske styret, samt hvor landet står i slike konflikter.

Vi har hatt terror i alle Europeiske land, og nesten alle har en de kjenner som har blitt rammet av terroren på en eller annen måte. Eurovision er folkets måte å vise dette for hele Europa.

En konservativ vind blåser over Europa framfor EU-valget
Forige innlegg

[Video] En konservativ vind blåser over Europa før EU-valget

Neste innlegg

Ungarn: Kinas brohode i Europa

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Eurovision Song Contest i Malmø

Eurovision Song Contest i Malmø.

"Eden Golan i livsfare hvis hun forlater hotellrommet i Malmø",

Direktesendt fra de pro-Palestinske urolighetene i Malmø

Uten Filter har samlet flere direktesendinger fra protestene mot Israels