Hamas' løfter om fremtiden fra 2021
Hamas' løfter om fremtiden fra 2021

Hamas’ løfter om fremtiden fra 2021

Hva innebærer et fritt og selvstendig Palestina?

Øyvind Thuestad kommenterer lederartikkelen “Hamas har förlorat slaget men vunnit kriget” fra Adam Cwejman, som er sjef for lederredaksjonen i Göteborgs-Posten:

I september 2021 var Hamas-ledelsen samlet til konferanse på et hotell i Gaza by. Temaet var ”Løftet om fremtiden”. Formålet var å lage en plan for et framtidig fritt Palestina. Hvordan skulle det oppnås? Og hvordan skulle alle praktikaliteter håndteres?

Svarene ble formulert i en pressemelding, skriver Adam Cwejman i Göteborgs-Posten:

Først og fremst var selve forutsetningen for palestinsk frihet avskaffelsen av Israel. Derfor diskuterte de på konferansen hva de skulle gjøre med arven til det landet, både befolkningen, internasjonale avtaler og institusjoner.

Noen viktige konklusjoner fra Hamas-konferansen var for eksempel at jøder definerte som soldater, uten benådning ville bli henrettet. Israelerne som ikke ville bli henrettet eller stilt for retten ville bli tvunget til å forlate landet, så lenge de ikke hadde spesifikk kunnskap innen for eksempel medisin og teknologi, så ville de tvert imot blitt forhindret fra å forlate en fremtidig palestinsk stat.

Alle eiendeler i form av f.eks. eiendom og industrianlegg vil bli konfiskert. Hamas-leder Yahya Sinwar innrømmet at du allerede hadde en oversikt over alt. Han hevdet at «Vi har ikke noe valg, vi må gjøre oss klare til å administrere dem».

Slik ser et fritt Palestina ut, spør du det i Gaza folkevalgte lederskap.

At Norge, Irland og Spania anerkjenner Palestina som stat, noe som skjedde tidligere denne uken, er selvfølgelig også en seier for Hamas. Til tross for en massakre mot den israelske sivilbefolkningen, nekter å løslate flere gisler eller legge ned våpen, blir Hamas belønnet for sin ag Nå er det neppe slik at regjeringene i Norge, Irland eller Spania støtter Hamas, de støtter “palestinsk uavhengighet”. Men det betyr i virkeligheten er at de, som studentene som demonstrerer mot Israel, er uvitende om.

Hva betyr egentlig de ordene? Det betyr et land styrt av Hamas ettersom det er gruppen som har overveldende støtte i Gaza. På Vestbredden hadde Hamas styrt i dag (de får 59% i siste undersøkelse) om det ikke var for at den korrupte Fatah – støttet av Israel – beholdt makten over territoriet. Så alle de palestinske flaggene og solidaritetshandlingene du ser overalt utgjør støtte til Hamas i praksis fordi det er organisasjonen som er palestiniernes desidert mest populære ledervalg.

Mangelen på handling fra de arabiske nabostatene leverer i praksis en seier til Hamas og indirekte til Iran. For Hamas spiller det ingen rolle at Gaza ligger i ruiner og at tusenvis av palestinske sivile har dødd i den seks år lange krigen – det er en stor seier for organisasjonen at massakren 7. oktober har blitt belønnet med ambivalens fra den arabiske verden, en upopulær krig for Israel og støtte fra Clueless aktivister i den vestlige verden.

Det gjorde ikke noe at Hamas sendte live bilder av de slagne, voldtektene og terroriserte gislene 7. oktober. Eller at Hamas bevisst gikk inn for å øke antall døde i sin egen sivilbefolkning. Syv måneder senere vil sjefsanklageren ved Den internasjonale straffedomstolen i Haag å straffeforfølge israelsk statsminister Benjamin Netanyahu.

Hamas fikk ikke Israel i kne, men omverdenen har likevel gitt dem seieren. Signalet dette sender er at terrorhandling fungerer fint som politisk undertrykker, så lenge man kan sørge for å fremstå som offeret i sammenheng.

Kilde: Facebook.

De Niro kommer på banen i sammenheng med Trumps rettssak
Forige innlegg

De Niro kommer på banen i sammenheng med Trumps rettssak

Migrasjon tiltrekker migrasjon: Studie avslører integrasjonsmyten
Neste innlegg

Migrasjon tiltrekker migrasjon: Studie avslører integrasjonsmyten

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Illustrasjonsbilde: Antony Blinken.

USA vurderer sololøp og ensidige forhandlinger med Hamas

– Den beste og mest effektive måten å få alle
Bildmontage: Heimatkurier | Grenzmauer: Midjourney

Ulovlig innvandring: Iran planlegger grensemur mot Afghanistan

Over 4,5 millioner afghanere har de siste årene innvandret ulovlig