Minneord over Bjørn Skagen
Foto: Privat. Bjørn Skagen

Minneord over Bjørn Skagen

En hedersmann er gått bort

Av: Venner i Norgesdemokratene

De aller fleste av oss som kjenner Bjørn har blitt kjent med ham på stand for Norgesdemokratene (ND). Bjørns motto var at man kom langt med et smil og gode politiske argumenter. 

Bjørn viste glede med sitt politiske arbeid.  Han delte mer enn gjerne av sin kunnskap og politiske forståelse. Det ligger mange timers lesing og grundig arbeid når man har den kunnskapen og oversikten Bjørn hadde. 

Bjørn satte partiet først og en av hans nøkkelegenskaper var å tilrettelegge for at andre skulle prestere bra og føle seg vel. Bjørn var en av dem som bygger andre opp og gir mennesker troen på seg selv. Han meldte seg inn i partiet som en av våre første medlemmer for over 20 år siden og har mange år bak seg som fylkesleder i Vestfold. Det siste året var han også leder av landsstyret til Norgesdemokratene. Det er vel ikke en komite til Norgesdemokratene hvor han ikke har bidratt. Hans bidrag til vedtektskomiteen, programkomiteen og kontrollkomiteen er klare. Som fylkesleder i Vestfold organiserte han hele fylket og hadde god oversikt over alle lokallag. Bjørn kjente Larvik, Horten, Holmestrand, Tønsberg og Færder godt, men det var uten tvil Sandefjord som lå hans hjerte nærmest de siste årene. Ved kommunevalget 2023 fikk Norgesdemokratene inn Kai Werner Davidsen i kommunestyre i Sandefjord. Lokallaget i Sandefjord sto på stand hver eneste helg før valget. I valgkampene for ND er det mange som har knyttet vennskapsbånd med Bjørn, både medlemmer, tillitsvalgte og velgere.

Bjørn satte nye mål etter kommunevalget 2023 og han startet raskt å fokusere på neste mål: Stortinget 2025. 

Den nasjonale politikken engasjerte Bjørn, og man kunne stille ham spørsmål om alt. Tilbake fikk man gode reflekterte svar på sjarmerende trøndersk. 

Bjørn hadde forstått i en mannsalder at man måtte få bukt med overnasjonale organers styring over Norge for å få til endringer ute i kommune-Norge. Helt frem til mars i år postet han innlegg på sin Facebook-profil, som for eksempel:

 «Forsvaret trenger flere soldater, ikke flere Pride-parader.» 

Humor og glimt i øyet hadde Bjørn med poster som «Når folk raner banker, må de i fengsel. Når banker raner folk, får de bonus». 

Ikke få resolusjonsforslag er ført i pennen av Bjørn for Norgesdemokratene. Bjørn var på den måten en aktiv bidragsyter for Norgesdemokratenes gode politikk. Bjørn fremmet resolusjoner om hvordan vi som land kunne tilrettelegge for en god familiepolitikk, underbygget viktigheten av kontanter som betalingsmidler, ivaretakelse av vårt forsvar, ivaretakelse av våre eldre, rusomsorg og fritak på moms for nødvendige varer for den vanlige norske familie.

Bjørn hadde en god forståelse for inflasjons- og pengepolitikk. På landsmøtet til Norgesdemokratene 2023 fremmet han på vegne av Vestfold fylkeslag resolusjon «Gjeninnfør gull som valutareserve, (fiat-penge-systemet vil kollapse).» I resolusjonen kan man lese hvordan «Dollar- og petrodollar-hegemoniet tar slutt og inn kommer gull-rubelen.» Han fortsatte med å si at «Vil man kjøpe russisk olje, gass, korn, titan, kunstgjødsel eller sjeldne mineraler, så må man betale i gull eller rubel. Rubelen er med dette blitt en hard, gullbasert valuta, mens dollaren er «tillittsbasert» valuta uten tillit».

Tiden etter forrige landsmøte har vist hvor rett Bjørn hadde med sin resolusjon som fikk nærmest full tilslutning på Norgesdemokratenes landsmøte. Vestfold fylkeslag har på slike områder hatt gleden av å ha en fylkesleder med unik kunnskap på felt som er vanskelige å forstå.  Bjørn bidro til økt kunnskap og forståelse av elementære påvirkningsfaktorer i vår verden. Hadde flere, slik som Bjørn, forstått pengepolitikkens innflytelse på samfunnet, så hadde vi levd i et samfunn med fred.

Bjørns virke kan beskrives med utdrag fra boken til Astrid Lindgren, Brødrene Løvehjerte. I boken må brødrene Jonatan og Kavring kjempe sammen med Orvar mot den onde Tengil og hans menn i Nangijala. «Men storebror Jonatan kan ikke drepe»: 

  • Men jeg kan ikke drepe noen, sa Jonathan, det vet du Orvar!
  • Ikke om det gjelder ditt eget liv? Spurte Orvar
  • Nei, ikke da heller sa Jonatan. 

Orvar kunne ikke forstå det, og det gjorde visst ikke Mattias heller. 

  • Dersom alle var slik, sa Orvar, så ville jo ondskapen herske for alltid.» 

Men da sa jeg at dersom alle var som Jonatan og Bjørn, vil det jo ikke være noen ondskap. 

Bjørn var en ekte Norgespatriot og stolt av det. Han var født og oppvokst i Trøndelag på Frøya. Bjørn satte, akkurat som Norgesdemokratene, Norge først. 

Aller først, før Norge og sitt parti, satte han sin store kjærlighet Gerd. Bjørn var utrolig glad og stolt av Gerd. Gerd har vært en støtte, en pilar og god samtalepartner for Bjørn. Sammen fremmet de gode holdninger, etikk og moral. De var alltid sammen på stands. Et forhold vi, som stod rundt, beundret. Våre tanker i dag går til Gerd og Bjørns nære. Dere skal være stolte av Bjørn. Norgesdemokratene er stolte av Bjørn. Han har vært en av våre beste lagspillere. Han presterte alltid bra og aldri sviktet han.

Slik det heter i Håvamål:

Fe dør 

Frender dør

En sjøl dør på samme vis; 

Men ordets glans 

Skal aldri dø

I ærefullt ettermæle

Klimahysteriet: Konstruert og farlig
Forige innlegg

Klimahysteriet: Konstruert og farlig

CNN Gir Foreldreråd: Hva du skal gjøre hvis ditt fire år gamle barn "kommer ut som trans"
Neste innlegg

CNN gir foreldreråd: Hva du skal gjøre hvis ditt fire år gamle barn “kommer ut som trans”

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.