Foto: Fra NDs landsmøte. Fra venstre: sekretær i sentralstyret Ole Anders Flatmo, organisatorisk nestleder Tom Stian Øhman, partileder Geir Ugland Jacobsen og på det tidspunktet påtroppende politisk nestleder Ellinor Birkeland.
Foto: Fra NDs landsmøte. Fra venstre: sekretær i sentralstyret Ole Anders Flatmo, organisatorisk nestleder Tom Stian Øhman, partileder Geir Ugland Jacobsen og på det tidspunktet påtroppende politisk nestleder Ellinor Birkeland.

Ellinor Birkeland trekker seg fra Norgesdemokratene

Trakk seg som politisk nestleder bare 16 dager etter at hun tapte kampen om ledervervet.

For kort tid siden ble Ellinor Birkeland valgt til politisk nestleder i Norgesdemokratene på partiets landsmøte 2024 i Bergen. Dette etter at hun først tapte med meget klar margin til partileder Geir Ugland Jacobsen i kampen om ledervervet. Ryktene foteller at hun og hennes medhjelpere ikke ville akseptere Landsmøtets vedtak. Det har vært kjent for partiledelsen at det var planer om koordinert meldelse og kveldens hendelser bekreftet av dette har vært planlagt i forkant.

«Uten Filter» erfarer at Birkeland i kveld har trukket seg fra sine verv og meldt seg ut av partiet. Dette ble gjort samtidig som hun deltok i sentralstyremøtet. Det ble da sent meldinger om utmelding, uten at sentralstyret ble innformert. Hun ble konfrontert av partileder om dette var korrekt. Noe hun bekreftet, før hun forlot møtet. Rett etter at hun hadde forlatt møtet ble det sendt ut et 4 siders dokument som omhandlet hennes syn på bråket. I etterkant fremstår det som hun hadde planlagt dette i lang tid og kun ventet på rett anledning.

Altså bare 16 dager etter at hun tapte valget mot partileder Geir Ugland Jacobsen valgte hun på eget initiativ å trekke seg fra nestledervervet.

Vi erfarer videre at for å sikre partiets interesser så har sentralstyret satt NDU og noen fylker under administrasjon.

Oppdatert 11. juni. Kl 09.03:

I en e-post sent ut til partiets medlemmer natt til tirsdag skrev partileder Geir Ugland Jacobsen følgende:


Kjære Norgesdemokrater!

Geir Ugland Jacobsen

Partileder for Norgesdemokratene

Kjære medlem av Norgesdemokratene:

Som du kanskje har registrert, har det vært litt uro i partiet i forbindelse med årets Landsmøte.

Uroen har gradvis bygget seg opp over noen måneder. Noen i partiet har jobbet i kulissene for å skape nok tilslutning blant valgte landsmøtedelegater til å kaste partiledelsen.

Det har tildels foregått intens og ufin lobbyvirksomhet i det skjulte, der mye usant er sagt om parti og personer, for å sverte en velfungerende partiledelse. Tildels er uberettiget kritikk mot partiet og partiledelsen kommunisert offentlig, av noen få tillitsvalgte.

Mye tyder på at det har ligget både politiske og personlige motiv bak fremstøtet mot partiledelsen.

De som kjenner partiet vet at vi er harde på alle saker som angår styringen av Norge, Norges suverenitet, natur og ressurser, samt det norske folks identitet, frihet, helse, sikkerhet og levestandard.

Vi kan heller ikke utelukke at eksterne motstandere av partiet har hatt en finger med i spillet. Vi vet at en del slike har vært svært aktive i den nevnte lobbyvirksomheten. Mange aktører som ikke vil Norge vel, ønsker selvfølgelig å hemme eller bli kvitt oss.

I dag har partiet hatt sentralstyremøte, der partileder og andre i styret uttrykte at de slet med å mobilisere nok tillit til hovedpersonene bak den kampanjen som har vært ført.

Det ble også presentert urovekkende dokumentasjon på at kampanjen fortsatt pågikk, til tross for at «opposisjonen» ble demokratisk nedstemt på Landsmøtet med klar margin, og burde ha lagt fra seg stridsøksen. Sånn kunne vi ikke fortsette.

Da ett styremedlem og en vararepresentant i kveldens styremøte ble konfrontert med det som har skjedd og hva styret mistenkte pågikk, skjedde akkurat det som noen av oss forventet: En åpenbart grundig planlagt exit i form av en utmeldingsaksjon, der de to nevnte representantene selv meldte seg ut av partiet. Disse sendte samtidig ut en skriftlig forklaring full av usannheter til flere partimedlemmer, samt beskjed til fylkesstyrer og lokallag om å iverksette en planlagt koordinert utmelding i de fem (av landets totalt femten) fylker som har ført an i kampanjen mot partiledelsen.

Det er uvisst hvor mange som har etterkommet oppfordringen, men vårt inntrykk er at det er relativt få. Intet medlem kan for øvrig melde andre enn seg selv ut av partiet. De kan heller ikke avvikle partiledd.

Sentralstyret i ND er lettet over møtets utfall, etter at vi fikk bekreftet at løgn og underminering som vi hadde håpet ville opphøre i kraft av nederlaget på Landsmøtet, fortsatt pågikk.

Nå er tannen endelig trukket, og partiledelsen kan bruke det den har av tid og ressurser på å vinne terreng før valget i 2025, uten den hemmende frykten for å bli motarbeidet fra innsiden.

ND har en svært viktig oppgave: I lys av de nylig vedtatte endringer i valgloven, er det mye som tyder på at Norgesdemokratene blir ett av svært få partier utenfor Stortinget, som kvalifiserer til Stortingsvalget 2025.

Nå trenger vi, som aldri før, alle gode partimedlemmers støtte og innsats for å vinne stortingsplasser og snu Norges ferd mot stupet – for det norske folk og våre etterkommere! Vi har ikke tenkt å fire på kravene!

Vi vil snart publisere mer informasjon om hvor vi står og hvor vi skal gjennom de neste femten månedene.

Motivasjon og tillit er nå atter på topp i partiledelsen, og vi er veldig klare for valgkamp!

Alt godt!

Vennlig hilsen

Geir Ugland Jacobsen

Partileder for Norgesdemokratene

Frankrike: Sudansk flyktning slipper utvisning til tross for å ha brent ned 16 leiligheter, flere biler, deler av en kirke, og alvorlig skadet en student
Forige innlegg

Frankrike: Sudansk flyktning slipper utvisning til tross for å ha brent ned 16 leiligheter, flere biler, deler av en kirke, og alvorlig skadet en student

Ungdom i Finnmark skal få opplæring i krigsberedskap
Neste innlegg

Ungdom i Finnmark skal få opplæring i krigsberedskap

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Intervju med Geir Ugland Jacobsen

Intervju med Geir Ugland Jacobsen

Snakket med Hans Rustad om hvordan det er å drive
Tyske initiativ mot Pride-ideologien har spredd seg til Norge: Møt #Stolthetsmåned

Tysk initiativ mot Pride-ideologien har spredd seg til Norge: Møt #Stolthetsmåned

Kampanjen markerer nasjonal stolthet og harselerer med LGBTQ+-bevegelsen.