KI-generert bilde av muslimsk famile i Oslo.
KI-generert bilde av muslimsk famile i Oslo.

NRK: Framtidens befolkning vil ha flere innvandrere og eldre, viser nye tall fra SSB

... at befolkningsveksten da utelukkende drives av innvandring ..

Nasjonale befolkningsframskrivinger fra Statistisk sentralbyrå (SSB), som ble lagt fram 5. juni, viser at befolkningen i Norge vil fortsette å vokse, men i et lavere tempo enn tidligere. Ifølge framskrivingene vil befolkningen nå 6 millioner i 2040 og 6,2 millioner i 2100. Dette melder NRK.

– Mens Norge har hatt en relativt sterk befolkningsvekst de to siste tiårene, forventer vi lavere befolkningsvekst i de kommende tiårene, sier Ane Tømmerås, demograf i Statistisk sentralbyrå, i en pressemelding.

Framskrivingene viser at det vil være flere fødsler enn dødsfall fram til 2045. Etter dette vil fødselsoverskuddet avta, og fra 2030 og utover forventes antallet dødsfall å øke. De store etterkrigskullene vil da ha nådd en alder hvor dødeligheten er høyere.

– Framskrivingene viser at Norge får fødselsunderskudd etter 2045, og at befolkningsveksten da utelukkende drives av innvandring, sier Ane Tømmerås.

Les også: Sverigedemokratene: Det pågår en befolkningsutskiftning

En eldre befolkning

I løpet av det neste tiåret vil antall eldre personer i Norge overstige antall barn og unge. Eldre personer defineres som personer over 65 år, mens barn og unge er de i aldersgruppen 0 til 19 år.

Selv når SSB bruker scenariet for svak aldring, som inkluderer høy fruktbarhet, lav levealder og høy innvandring, er aldringen av befolkningen en markant trend.

– I 2050 forventes omtrent en av fem nordmenn å være 70 år eller eldre. Befolkningen over 80 år forventer vi at dobler seg innen 2050 og at de utgjør nesten én million innen 2100, ifølge Ane Tømmerås.

30% av norske menn mener LHBT+-kampen har gått for langt
Forige innlegg

30% av menn i Norge mener LHBT+-kampen har gått for langt

Intervju med Meryl Nass om WHOs pandemiavtale
Neste innlegg

Intervju med Meryl Nass om WHOs pandemiavtale

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Viktor Orbán: Det pågår en befolkningsutskifting i Europa

Viktor Orbán: Det pågår en befolkningsutskifting i Europa

"Det er en befolkningsutskifting i Europa, den europeiske befolkningen minker,
Foto: Skjermdump fra X. Project Veritas.

Tjenestemann i Bidens utenriksdepartementet innrømmer at “Den store utskiftningen” skjer med overlegg; “De vil endre demografien i USA”

“Jeg skulle ønske folk visste at vi lar inn kriminelle