USAs utenriksdepartement inndro Scott Ritters pass på flyplassen i New York
Foto: Scott Ritter

USAs utenriksdepartement inndro Scott Ritters pass på flyplassen i New York

Brudd på Grunnloven?

Utenriksdepartementet skal angivelig den 3. juni ha tilbakehodt passet til den amerikanske statsborgeren Scott Ritter da han forsøkte å fly via Istanbul til St. Petersburg, Russland, for å delta på St. Petersburg 27. internasjonale økonomiske forum (SPIEF). Ritter ble hentet ut av et Turkish Airlines-fly på lufthavna John F. Kennedy i New York City.

Utenriksdepartementets beslutning om å konfiskere Ritters pass fremstår som et brudd på amerikansk lov. Amerikanske statsborgere har en konstitusjonell rett til å reise utenfor landet uansett deres politiske overbevisning, i henhold til en kjennelse fra 1964 i saken Aptheker vs. Secretary of State.

I et intervju med det russiske statsmediet RT kalte Ritter tilbakeholdelsen av passet «et bevisst bakholdsangrep» og sa han var «100 prosent sikker» på at han ble målrettet på grunn av hans politiske synspunkter.

Ritter er en tidligere US Marine Corps etterretningsoffiser som tjenestegjorde i det tidligere Sovjetunionen med å implementere våpenkontrollavtaler, i Persiabukta under Operasjon Desert Storm og i Irak for å føre tilsyn med nedrustningen av masseødeleggelsesvåpen.

Hans siste bok er Disarmament in the Time of Perestroika, utgitt av Clarity Press. I mai 2023 gjennomførte Ritter en bokturné i Kazan, Irkutsk og Jekaterinburg boken, Ifølge Euronews spådde han at Ukraina ville tape krigen.

CNN Gir Foreldreråd: Hva du skal gjøre hvis ditt fire år gamle barn "kommer ut som trans"
Forige innlegg

CNN gir foreldreråd: Hva du skal gjøre hvis ditt fire år gamle barn “kommer ut som trans”

St. Petersburg internasjonale økonomiske forum starter med fokus på Kina-Russland samarbeid
Neste innlegg

St. Petersburg internasjonale økonomiske forum starter med fokus på Kina-Russland samarbeid

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.