08/05/2024

Trump lover å knuse anti-hvit rasisme hvis han vinner valget i 2024

Milliardæren Elon Musk har også uttalt seg om denne diskriminerende praksisen som «rasistisk».

Ifølge den amerikanske avisen USA Today har tidligere president Trump lovet å ta et oppgjør med de negative konsekvensene av «diversity, equity, and inclusion». Spesielt retter han nå fokus i sine uttalelser mot diskrimineringen av den hvite amerikanske befolkningen.

I et nylig intervju med Time Magazine fikk Trump spørsmål om tilhengere som mener anti-hvit rasisme nå representerer et større problem enn anti-svart rasisme. Hans svar var: «Jeg mener det finnes en klar anti-hvit stemning i dette landet, og det kan ikke tillates.»

Dette synspunktet er overensstemmende med tidligere politiske initiativ som Trump har introdusert. Mot slutten av hans forrige presidentperioden i 2020 ga han en presidentordre som forbød «rasesensitiv trening» av den føderale regjeringen og offentlige kontraktører. President Joe Biden trakk tilbake ordren etter å ha tiltrådt i januar 2021.

Rimeligheten av diskriminerende tiltak og lovverk som favoriserer minoriteter og andre særgrupper i USA har i sterk grad vært gjenstand for offentlig debatt i USA i senere år. Blant annet har dette handlet om inntakskrav ved amerikanske eliteuniversiteter, hvor de gruppene som har det beste opptaksgrunnlaget aktivt holdes ute.

Koronavaksine trekkes tilbake
Forige innlegg

Koronavaksine trekkes tilbake

Fødselsrater, feminisme og forestående kollaps
Neste innlegg

Fødselsrater, feminisme og forestående kollaps

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.