13/05/2024

KI-robothunder med våpen gjennomgår US Marines spesialtesting 

Er vi vitne til et nytt våpenkappløp?

US Marine Special Operations Command (MARSOC) evaluerer nye robothunder for bruk i skarpe oppdrag. Robothundene, som er utviklet av Ghost Robotics, kan utstyres med våpensystemer.

MARSOC tester for tiden de firbeinte ubemannede bakkekjøretøyene (quadrupedal unmanned ground vehicles,Q-UGV) for en rekke ulike bruksområder, blant annet rekognosering og overvåking, men de har også undersøkt robotenes potensial som våpenplattformer.

To Q-UGV-er med våpensystemer testes for tiden, dette melder nettstedet Infowars. De er utstyrt med Onyx Industries’ fjernstyrte våpensystem SENTRY, som bruker et bildebehandlingssystem basert på kunstig intelligens (KI) for autonom sporing og deteksjon av fiender, både menneskelige og ikke-menneskelige.

I dag krever systemet menneskelig medvirkning for å avfyre, men kritikerne er bekymret for at beslutningene om avfyring vil bli overlatt til robotene selv i nær fremtid.

Mange mener at dette er et spørsmål om «når» og ikke «hvis». I november 2022 vedtok San Francisco Board of Supervisors at politidistriktet i San Francisco kan bruke dødelige roboter mot mistenkte.

Dette er ikke første gang Marines har testet roboter med våpen. I oktober i fjor ble det kjent at det amerikanske forsvaret allerede har testet robothunder utstyrt med M72-rakettkastere.

eu
Forige innlegg

Er EU et prosjekt for konservative?

meningen med livet
Neste innlegg

Vi blir stadig mer distansert fra essensen med livet

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem