Elon Musk: KI vil gjøre alt bedre enn deg og gjøre det å ha en jobb overflødig
Elon Musk: KI vil gjøre alt bedre enn deg og gjøre det å ha en jobb overflødig

Elon Musk: KI vil gjøre alt bedre enn deg og gjøre det å ha en jobb overflødig

Jobb kun som hobby i fremtiden?

Nettstedet Cointelegraph.com melder at Elon Musk, verdens rikeste person, under VivaTech 2024 i Paris igjen understreket sine spådommer om at mennesker vil trenge en universell grunninntekt (også kalt borgerlønn) som følge av jobbfortrengning drevet av kunstig intelligens (KI). Musk hevdet at uten arbeid kan menneskers formål i livet bli å “gi KI mening”.

Til tross for å være far til minst ti barn, mener Musk at mennesker vil slite med å finne mening i livene sine uten arbeid. I sin tale på VivaTech beskrev han et dystert fremtidsbilde hvor KI vil sørge for alle våre varer og tjenester: “Min største frykt er KI,” sa han. Musk hevdet også at AI vil være bedre enn mennesker til alt, noe som kan føre til at vi må støtte maskinene: “Spørsmålet vil egentlig være et spørsmål om mening – hvis datamaskiner og roboter kan gjøre alt bedre enn deg, har livet ditt da mening? Jeg tror det kanskje fortsatt er en rolle for mennesker i dette, i den forstand at vi kan gi KI mening.

Les også: Frykter KI ‘Overtakelse’, Gudfar av KI ‘råder Storbritannias regjering til å starte med borgerlønn

Musk nevnte at mennesker kanskje kan jobbe “som en hobby” hvis de ønsker, men malte ellers et mørkt bilde av fremtiden der KI vil erstatte oss i alle oppgaver.

I relaterte nyheter har Musks AI-selskap, xAI, sikret 6 milliarder dollar i finansiering fra blant andre Lightspeed Venture Partners, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital og Tribe Capital, med en total verdivurdering på 18 milliarder dollar. Dette ifølge Cointelegraph som også rapporterer at xAI ligger bak industriledere som OpenAI og DeepMind, men Musk håper selskapet kan ta igjen innen slutten av 2024: “xAI er et nytt selskap, så det har fortsatt mye å ta igjen før det har en KI som er konkurransedyktig med Google Deepmind og OpenAI. Kanskje mot slutten av året vil vi ha det.

Les også: KI-robothunder med våpen gjennomgår US Marines spesialtesting

Dette, kombinert med hans spådom om at KI vil overgå mennesker innen 2025, antyder at han tror hans selskap kan skape KI med menneskelig kognisjon. Det er verdt å nevne at Musks KI-relaterte spådommer ikke alltid har slått til. I 2019 lovet han at Tesla skulle ha 1 million fullt autonome robotaksier på veiene innen 2020. Nylig hevdet han at Tesla vil avduke sin første robotaxsi i august 2024.

Blir Liberalistene lagt ned?
Forige innlegg

Blir Liberalistene lagt ned?

Hamas hevder de har tatt israelske soldater til fange
Neste innlegg

Hamas hevder de har tatt israelske soldater til fange

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem