Undersøkelse: 7 av 10 europeere ønsker remigrasjon

Kort tid før valget til Europaparlamentet er det tydelig at det er et klart flertall for en høyredreining i migrasjonsspørsmålet. Selv om mange politikere, også fra høyrepartiene, ikke ønsker å ta tak i spørsmålet eller bare ønsker å gjøre det forsiktig, er det europeiske folkets holdning til migrasjon tydeligere enn i nesten alle andre spørsmål.

En undersøkelse utført av BVA Xsight på vegne av ARTE Europe Weekly bekrefter idéene til alle som har tatt til orde for remigrasjon som politisk virkemiddel i innvandringsdebatten. Sju av ti europeere er misfornøyde med sitt lands migrasjonspolitikk. Dette tallet er enda høyere i de tyskspråklige landene. 

Les også: [Video] En konservativ vind blåser over Europa før EU-valget

Europa vil ha en snuoperasjon

Hvis man ser på hvor stor andel av befolkningen i de enkelte EU-landene som ønsker en snuoperasjon i migrasjonsspørsmålet, blir det raskt klart at europeerne er klar over konsekvensene av befolkningsutskiftningen. I de fleste land er det ikke et spørsmål om hvorvidt det er flertall for en snuoperasjon i retning av mindre migrasjon eller til og med remigrasjon, men bare om hvor tydelig dette er. For eksempel oppfordrer 90 prosent av grekerne, 84 prosent av kyprioterne, 78 prosent av irene og østerrikerne og 77 prosent av tyskerne sine politikere til å snu i migrasjonsspørsmålet. I Bulgaria, Polen, Italia, Portugal, Spania, Frankrike, Sverige og mange andre EU-land er også over 70 prosent misfornøyde med migrasjonspolitikken. Det finnes ikke et eneste EU-land der dette tallet ligger under 50 prosent.

Les også: Kroatia erkjenner alvoret i situasjonen: Skal opprette demografidepartement

Er høyreorienterte politikere på ballen?

Tallene er klare. Europeerne erkjenner situasjonen når det gjelder befolkningsutskiftningen, og enda viktigere, de ønsker en endring. Dette er en enorm mulighet for høyreorienterte politikere. Tiden da irrelevante marginale spørsmål dominerte debatten, er forbi. Deres eget folk krever modige standpunkter i de avgjørende spørsmålene som angår kontinentets fremtid. Alle som er misfornøyde med dagens innvandringspolitikk, er potensielle tilhengere av remigrasjonspolitikken til Norgesdemokratene, Alternativ for Sverige, Det østerrikske frihetspartiet, Alternativ for Tyskland og Co.

Forsvaret av Norge
Forige innlegg

Forsvaret av Norge

Spania: Heterofile degradert til annenrangs borgere
Neste innlegg

Spania: Heterofile degradert til annenrangs borgere

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.  

Ikke glem

Georgia

Georgias nasjonalforsamling overstyrer veto mot viktig lov for nasjonal selvbestemmelse

USA og EU legger press på Georgia for å forkaste
Bildmontage: Heimatkurier | Krah: AfD | Meloni: Quirinale.it, Attribution, via Wikimedia Commons | Le Pen: VOX España, Public domain, via Wikimedia Commons

Skandale rundt Krah: Slik posisjonerer andre høyrepartier seg

AfDs valgkampanje til EU-valget er utsatt for eksterne angrep som