Kroatia erkjenner alvoret i situasjonen: Skal opprette demografidepartement

I 2022 lå Kroatias fødselsrate på kun 1,45 barn per kvinne. Den nye konservative koalisjonsregjeringen ser med rette at det kroatiske folkets overlevelse er i fare og oppretter et eget departement for å håndtere det 21. århundrets skjebne.

Høyrekonservative partier ble de klare vinnerne i årets parlamentsvalg i Kroatia. Det tidligere regjerende, konservative HDZ (Kroatias demokratiske fellesskap) har funnet en ny koalisjonspartner i det høyreorienterte DP (Hjemlandsbevegelsen). DP erstatter representantene for den serbiske minoriteten og har som mål å bringe et friskt pust inn i kroatisk politikk. DP ble grunnlagt i 2020 av den tidligere HDZ-politikeren og folkemusikeren Miroslav Škoro, og presenterte seg i valgkampen som et anti-establishment-parti som ikke sparte på kritikken av statsminister Plenkovic (HDZ).

Les også: [Video] En konservativ vind blåser over Europa før EU-valget

Demografi er skjebnen

DP tar fatt på det mest presserende problemet. Det vil lede det nyopprettede departementet for demografi. Med 1,45 barn per kvinne lå fødselstallet i Kroatia lå landet marginalt over Norge som hadde en fødselsrate på 1,41 barn per kvinne i 2022, og langt fra målet om 2,2 barn per kvinne.

Statsminister Plenkovic kommenterte dette som følger: «Dere vet at vi i årevis har sagt at demografi er et nøkkelspørsmål. Demografisk revitalisering er avgjørende for det kroatiske folkets overlevelse, vår fremtid, konkurranseevne og arbeid, så vel som for hele nasjonens overlevelse. Derfor er vi blant de første i EU som har innført et eget departement for demografi.»

Von der Leyen begynner å bli nervøs

Interessant nok skal også Europakommisjonens president, Ursula von der Leyen, ha blitt interessert av dette initiativet og integrert demografi i en av sine porteføljer. Hun skal også ha anbefalt at alle EUs medlemsland oppretter et eget demografidepartement. Mistanken er at hun forsøker å okkupere saken før høyrepartiene blir sett på som den eneste forklaringen.

Les også: Boligmangel i Berlin: AfD krever tilbakevandring i stedet for ekspropriasjoner

Befolkningsutskiftningen blir stadig mer synlig

Mens problemene med innvandring har blitt åpenbare for mange europeere gjennom daglige rapporter om gjengvoldtekter, drap og trygdesvindel, er det ikke mange som i samme grad er klar over omfanget av fødselsproblemet. Virkningene av mangelen på kvalifisert arbeidskraft kommer mer gradvis. Ventetiden blir lengre, kvaliteten på tjenestene synker, og relevante grunnleggende behov som medisinsk behandling blir en luksus for innbyggerne. Men som i den berømte lignelsen om frosken i gryten, hopper frosken bare hvis temperaturen økes for hurtig. Når de siste babyboomerne går av med pensjon, kan det være et slikt øyeblikk.

Den kroatiske koalisjonen står overfor en stor utfordring

Befolkningsutskiftningen består av to komponenter: overdreven innvandring og den drastiske nedgangen i fødselsraten. Ettersom innenriksdepartementet fortsatt er i hendene på HDZ, blir det interessant å se om det vil bli iverksatt en hensiktsmessig politikk for tilbakevandring. Mens det finnes enkle og effektive tiltak for remigrasjon av innvandrere som bare krever politisk vilje, er problemet med synkende fødselstall mer komplekst.

Kilde: Heimatkurier.at.

Nigel Farage kritiserer Verdens helseorganisasjon (WHO)
Forige innlegg

Nigel Farage kritiserer Verdens helseorganisasjon (WHO)

video frankrike
Neste innlegg

[Video] Fangetransport angrepet i Frankrike, flere fengselsbetjenter drept

Siste fra Blog

Denne websiden bruker informasjonskapsler til funksjonalitet. Ved å gå videre aksepterer du bruken av disse.